Podhorská ulica-detské ihrisko-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Mgr. Marián Mendel 22. júla 2022

Dobrý deň, chcem sa spýtať či by sa mohlo kompletne oplotiť detské ihrisko vo Veľkej Lehôtke - Prievidza. Na ihrisku sa hrávajú malé deti, ktoré behajú aj popri plote. Okolo chodia dosť rýchlo autá a ihrisko sa nachádza hneď pri hlavnej ceste. Z druhej strany ihriska tiež chýba plot, a čo je za ním už vidno na fotke.
Určite by pomohlo aspoň potiahnutie plota o tých pár metrov, aby deti nemohli cez tieto nebezpečné strany "vybehnúť.

25. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne oddelenie výstavby.
Kto? Oddelenie výstavby
Kedy? leto 2022

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
15. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z dôvodu vedenia inžinierskych sietí spoločnosti Slovak Telekom a SPP – distribúcia predmetným územím a z dôvodu dodržania podmienky Slovenského hospodárskeho podniku, a to umiestnenia oplotenia vo vzdialenosti min. 3,0 m od brehovej čiary vodného toku, nebolo možné oplotenie detského ihriska zo strany od potoka urobiť dlhšie.
Inžinierske siete spoločnosti Slovak Telekom, SPP – distribúcia ako aj sĺp s vedením sú trasované aj v časti, kde v súčasnosti nie je oplotenie a v prípade riešenia oplotenia je potrebné dodržať ich ochranné pásma. Z tohto dôvodu preveríme možnosti riešenia.

Oddelenie výstavby a životného prostredia
15. august 2022

Mgr. Marián Mendel

Dobrý deň, ďakujem za informáciu. Chápeme situáciu, a prečo sa teda nemohlo dokončiť oplotenie. V tomto prípade ale určite urobia výnimku, keď sa o to v nevyhnutnom prípade požiada. Ochranné pásmo Slovak Telekomu, SPP a ani žiadné iné inžinierske siete nie sú dôležitejšie ako zdravie detí, ktoré sa na detskom ihrisku pravidelne hrávajú. Slovenský hospodársky podnik by tak isto nestál o to, aby sa tam niekto zranil alebo aj horšie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.