Bojnická cesta-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Kristína 12. augusta 2022

Dobrý deň, prosím o opílenie spodných konárov stromov oproti čínskemu obchodu Darja na Bojnickej ceste. Konáre siahajú až na zem a sú skrýšou pre bezdomovcov, ktorí tam opakovane zhromažďujú neporiadok, vykonávajú potrebu a vzbudzujú verejné pohoršenie, nakoľko je to v blízkosti frekventovaného chodníka, ďakujem!

13. august 2022

Ivan

rok dozadu ste davali ten podnet tiez, upratalo sa po nich ale kedze tam maju take intimco a nie su na ociach opat sa tam zlozili, ako pisete staci spodne konare odstranit aby plocha bola vzdusnejsia a hlavne viditelnejsia a to by snad pomohlo
13. august 2022

Kristína

Ďakujem za komentár Ivan. Myslím, že by sa mala viac angažovať aj mestská polícia a vykazovať neprispôsobivých z verejného priestoru nakoľko vzbudzujú svojím správaním verejné pohoršenie - sú špinaví, vulgárne nadávajú, potrebu vykonávajú priam pred okoloidúcimi, ktorými sú aj deti, váľajú sa po zemi. Keď si zvolili taký spôsob života, nech žijú niekde na periférii. Aj niektorí ľudia robia chybu, že im dávajú peniaze, cigarety. Nech si idú zarobiť ako ostatní slušní ľudia, ktorí sa im skladajú na sociálne dávky.
13. august 2022

Michal

Nejedná sa o verejný priestor, ale o pozemok v súkromnom vlastníctve. Tiež neviem, či majú technické služby právo na súkromných pozemkoch opilovať konáre.
13. august 2022

Kristína

Ďakujem za koment Michal, uvidíme ako sa vyjadrí mesto.
15. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preverí oddelenie životného prostredia.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
09. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený pozemok je v súkromnom vlastníctve tzn., že nie je možné vykonať úpravu drevín ani vyzvať vlastníka na jeho úpravu, keďže nejde o činnosť zameranú na ochranu, ošetrenie alebo udržiavanie drevín podľa zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov.

Oddelenie životného prostredia, MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania