Jazdy v protismere/alebo ako komu to pasuje

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Jazdy sa tu ako sa aj jazdilo ten podchod je neodolateľný .Len obyvatelia domu 133 ul. A .H .Gavloviča vchody 6,4,2, prv než vystúpia zo svojho vchodu sú nútení sa poobzerať či náhodou neprechádzajú auta aby im nevstúpili do jazdnej dráhy .Značiek je tam neúrekom ale výsledok žiaden.Možno nájdeme riešenie ak do podchodu na súkromnom pozemku osadíme zábranu a bude to vyriešené.

18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu.
Situáciu musíme preveriť miestnym šetrením s ODI. O výsledku Vás budeme informovať. Nateraz len pripomínam, že ak ste svedkom porušovania dopravných predpisov, volajte štátnu políciu.


Michal Ďureje
hovorca mesta
18. február 2015

Peter Hána/zástupca vlastníkov bytov

To by som ho tam musel zadržať inak to nie je možne aj polícia ma aj iné starosti a dôležitejšie ako čakať že ju niekto povolá, to jedine ak by tam hliadka náhodou bola tak by to bolo možne inak nie.ak bude treba budem nápomocní keď bude prebiehať šetrenie..
03. marec 2015

Odpoveď samosprávy

§ 61 zákona 08/2009 Z.z., hovorí:
(1) Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smú používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Nakoľko šírkové pomery miestnej komunikácie nespĺňajú požiadavky na obojsmernú komunikáciu a vznikali kolízne situácie zjednosmernila sa Ul. A.H. Gavloviča spolu s Ul. Benického. Nerešpektovanie osadeného dopravného značenia môže riešiť Mestská polícia alebo štátna polícia. Dopravné značenie nerieši a nedokáže riešiť neohľaduplnosť vodičov, ktorí podľa Vami uvedeného nerešpektujú už existujúce dopravné značenie.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
03. marec 2015

Peter Hána/zástupca vlastníkov bytov

Tak potom nech sa tu aj hliadka Mestká polícia príde sem postaviť aspoň na dve hodiny 2x do týždňa aby sa ľudia naučili ako jazdiť alebo sa boja tohoto miesta v meste tu som hliadku vydeľ akurát keď nesú niekomu nejaký oznam inak ani pešia ani motorizovaná daním úsekom nechodí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania