Nedožerská cesta-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
ladislav szalai 17. septembra 2022

Kedysi tu bol priechod pre chodcov. Pri oprave vozovky sa však už nenamaľoval a časom zmizli aj zvislé dopravné značky. Znamená to, že zodpovedný orgán už nikdy neplánuje v tomto mieste priechod znova vybudovať? Mnoho ludí ide po pamäti a vzhľadom k vysokým rýchlostiam vozidiel a príliš širokej ceste tu môže v budúcnosti vzniknúť kolízia, zvlášť s nastupujúcim skracovaním denného svetla. Nehovoriac o tom, že teraz vznikli na oboch stranách vozovky slepé chodníky, viď foto.

20. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne referát dopravy.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
23. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

správca cesty ( Slovenská správa ciest) pristúpil k odstráneniu uvedeného priechodu pre chodcov na žiadosť Okresného dopravného inšpektorátu v Prievidzi.

Z dôvodov: priechod nespĺňa parametre vyplývajúce z STN 73 6110, priechod nebol riadne osvetlený a z dôvodu chýbajúceho napojenia na chodník v smere na Necpaly.

Tieto nedostatky výrazným spôsobom znižovali bezpečnosť chodcov na predmetnom priechode.
Chodci môžu využiť neďaleký riadne osvetlený a výrazne bezpečnejší priechod smerom na Gazdovskú ulicu.

S pozdravom

Referát dopravy
23. september 2022

ladislav szalai

Ten spomínaný chýbajúci chodník som v inom vlákne na tomto portáli riešil už cca pred 10 rokmi. Tým, že ste ten priechod zrušili ste absolútne nič nevyriešili, práveže ešte zhoršili. Nielen ľudia, ale často aj cyklisti tade prechádzajú smerom na Kúty, bez ohľadu na to, či tam ten priechod je, alebo nieje. Toto "niekoho od stola" riešenie je celé zle. Naozaj nechcem nič privolávať, ale raz, a zvlášť teraz keď sa skracujú dni, sa tam môže niečo nešťastné prihodiť. Už keď ste ten priechod nechali zrušiť, mohli ste prijať dodatočné, či už vodorovné, alebo svetelné výstražné značky, ktoré by výraznejším spôsobom upozornili, hlavne cezpoľných vodičov, že vchádzajú do obce, kde je predpokladaný zvýšený výskyt chodcov. Kľudne sa tam na pár hodín postavte a ani nemusíte merať rýchlosť, zistíte že tam autá určite nejazdia 50km/h. Je to veľmi nešťastný úsek.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania