Nebezpečný prechod chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
M2604 02. marca 2015

Po celej dĺžke ulice Ľuda Ondrejova prechádza mimo prechodov pre chodcou veľa chodcov počas celého dňa, čo je pre vodičov aut ako aj pre chodcov samotných veľmi nebezpečné. Cez cestu nechodia mimo prechodov len deti ale aj dospelý či dôchodcovia, vidím to každý deň, keď tade chodím, je len otázka času, kedy tam auto niekoho zrazí! Takáto istá situácia je počas celého dňa aj pri Jantári, kde tiaž prebehuje veľa ľudí cez cestu a je to tam ešte aj v zákrute! Obe miesta sú ešte nebezpečnejšie večer, kedže obe miesta sú slabo osvtelené a chodca možno zbadať na poslednú chvíľu! Vhodné by bolo pozdĺž celej ulice Ľuda Ondrejova namontovať do stredu ciest zábradlie a tak isto aj pri spomínanom Jantári, toto jednoduché zábradlie môže záchraniť život našich občanov.

02. marec 2015

Martin

Presne tak, ľudia tam pobehujú hore dole a len občas sa nájde niekto, kto použije priechod pre chodcov. Trávniky na ostrovčekoch na Ondrejovke sú už poriadne vydraté z toho ako veľa ľudí prebieha tadial, kadial nemá. Zábradlie by sa hodilo.
02. marec 2015

Peter

V zákrute z tohto miesta k Ulici Ondreja sú zvodidlá, na ktorých boli vodiace tabule. Zostala jediná pokrčená a holé stĺpy. Bude to niekto kompetentný riešiť prosím?
03. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Je potrebné poukázať na to, že chodci môžu prekročiť cestnú komunikáciu iba cez prechod pre chodcov. Akúkoľvek zmenu na úseku dopravy môžeme učiniť iba so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu (ODI). Preto sa nateraz nevieme vyjadriť k tomu, či nám budú navrhované zmeny odsúhlasené zo strany ODI,
O ďalšom postupe ako aj prípadnom riešení vás budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
03. marec 2015

...

Chodci môžu prejsť cez cestu na ktoromkoľvek mieste, na ktorom to nie je zakázané. Priechod pre chodcov sú ale povinní použiť prednostne. To čo napísal hovorca mesta je nezmysel.
08. marec 2015

Mato

Mozu prejst na ktoromkolvek mieste pokial sa v bezprostrednej blizkosti nenachadza prechod pre chodcov inak musia pouzit prechod
10. marec 2015

Odpoveď samosprávy

K danému podnetu vykonáme miestne šetrenie.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
22. marec 2015

Sonic

ja by som navrhoval poslat tam na par hodin hliadku MsP a nech rozdavaju pokuty. To si potom kazdy rozmysli ci pojde za 10Eur skratkou alebo sa prejde par metrov naviac :)
25. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Preverovali sme možnosti vybudovania prechodu pre chodcov a dospeli sme k nasledovnému stanovisku:
V súčasnosti je v uvedenej lokalite funkčný priechod pre chodcov na Ul. Ľ. Ondrejova pri benzínovej pumpe a reštaurácii Jantár. Mliekarenská ulica je miestna komunikácia, ktorá je vysoko vyťažená prejazdom motorových vozidiel a vybudovanie priechodu pre chodcov by zvýšilo riziko kolízie a prišlo by k výraznému spomaleniu cestnej premávky. Realizácia nové priechodu pre chodcov si vyžaduje vybudovanie chodníka. Navrhovaný chodník križuje železničnú trať a ďalší priechod cez železnicu v blízkosti súčasného priechodu správca ŽSR nepovolí. Všetky úpravy a zmeny musia byť realizované so súhlasom správcu dráhy vzhľadom na ich umiestnenie v ochrannom pásme dráhy.
Zároveň pozemky v navrhovanom trasovaní chodníka sú vo vlastníctve Slovenskej republiky, súkromných vlastníkov a malá časť pozemkov je vo vlastníctve mesta.
Z uvedených dôvodov v súčasnosti neplánujeme realizáciu priechodu a chodníka.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
28. marec 2015

Mato

Problem je v tom ze autor podnetu chcel namontovat zabradlie aby nemohli prechadzat cez cestu a nie spravit dalsi prechod. Treba tam spravit plot a zabranit prechadzaniu cez cestu v spominanej zakrute.
28. marec 2015

Odkazprestarostu.sk

Samospráva už bola upozornená, že autor podnetu nežiadal vytvorenie nového priechodu pre chodcov ale zábradlia, verím, že odpoveď upravia.
Admin
02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti neuvažujeme s osadením zábradlia. Jedným z dôvodov je aj nedostatok finančných prostriedkov, požiadavka je dlhodobo evidovaná a do budúcna nie je vylúčené, že príde k jej realizácií.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania