Osvetlenie kaplnky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miroslava 03. marca 2015

Osvetlenie kaplnky je síce efektné, ale tak silné, že osvetľuje aj byty na Gazdovskej a Majerskej ulici. Obyvateľom na Gazdovskej ulici 4 a 6 svieti priamo do spalní a detských izieb, takže v noci je v nich svetlejšie napriek používaniu žalúzií, čo pôsobí rušivo a negatívne vplýva na kvalitu spánku. Z pohľadu dotknutých obyvateľov by bolo vhodné, keby sa intenzita osvetlenia z reflektorov nasmerovaných na bytovky znížila, aby nepôsobilo tak rušivo.

03. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme a v prípade opodstatnenosti skúsime nájsť vhodnú formu riešenia problematiky.

Michal Ďureje - hovorca mesta
10. marec 2015

vigoo

"v prípade opodstatnenosti"...zjavne tam niekomu svieti brutálny halogén rovno do baráku ! Hovorí niekomu niečo pojem svetelný smog ? ,...aký môže mať dopad na psychiku po nekvalitnom spánku...už podľa foto je zjavné, že z miesta odkiaľ sa fotilo, svetlo dopadá priamo do objektívu.
18. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Prostredníctvom mestskej spol. TSMPD sme dali vyrobiť lepšie tienenia a namontovali ich na svietidlá. Kaplnka opäť svieti a nebude už oslňovať okolie tak ako pred tým. Podnet pokladáme za vyriešený. Ak by mali obyvatelia k tomu ďalšie výhrady, vypneme reflektor ktorý im vadí.

Matúš Richter
Vedúci strediska verejné osvetlenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania