Žltá súvislá čiara

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. marca 2015

Súčasťou rekonštrukcie vozovky na ulici Škarvana bolo aj vyznačenie vodorovnej dopravnej značky V 12b - žltá súvislá čiara, ktorou sa zakazuje zastavenie a státie vozidiel. Avšak táto značka bola na vozovke vyznačená aj v križovatkách a niekoľko metrov pred nimi, teda na miestach, kde je zastavenie a státie zakázané v zmysle všeobecných pravidiel cestnej premávky.

1. Z akého dôvodu bola žltá súvislá čiara vyznačená úplne zbytočne v križovatkách ? Odpoveď v zmysle, že na uvedených miestach predtým stáli autá je úplne irelevantná, v obdobných prípadoch VŽDY vyzývate autorov podnetov, aby privolali mestskú políciu. Arogancia a neznalosť základných dopravných predpisov nemôže byť dôvodom na vyznačenie vodorovných dopravných značiek na takýchto miestach !

2. Bude sa v podobnom štýle pokračovať aj v tomto roku, teda žltá súvislá čiara bude prakticky v každej križovatke ? Toto má byť efektívne použitie finančných prostriedkov mesta ?

Hlavne ak na miestach, kde je značka V 12b potrebná, sa kompetentní vyhovárajú na nedostatok financií, resp. tvrdia, že žltá súvislá čiara tam je zbytočná (viď napríklad podnet https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/13463/nedokonceny-priechod-pre-chodcov).

09. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Realizátor prác obnovoval pôvodné vodorovné dopravné značenie. Uvedené značenie bolo v križovatke umiestnené aj pred opravou komunikácie, avšak kvôli viacerým čiastkovým opravám nebolo dostatočne viditeľné. Systém dopravného značenia je presne tak ako vyžaduje Okresný dopravný inšpektorát.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
11. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto môže vyznačovať vodorovné dopravné značenie na základe odsúhlasenia ODI. V prípade, že to dopravný inšpektorát odsúhlasí, budeme musieť tento druh vodorovného značenia realizovať aj na iných miestach.

Michal Ďureje
hovorca mesta
21. marec 2015

Jozko

Pretoze ludia su retardovani! 5 metrov od konca zaoenia im nic nevravi aj teraz tam kazdodenne stoja auta aj na zltej ciare takze ja by som ju tam dal aj zvukovu a aj taku co by vedela kopat do roti !

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania