Cesta alebo parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení

caste parkovanie viacerych aut na gorkeho ulici ktore brani volnemu prejazdu v blizkosti krizovaky smer kolomana novackeho

02. apríl 2015

Miroslav

Ale toto je ina adresa to M.Gorkeho
02. apríl 2015

...

Pred pár dňami na tomto mieste dávali mestskí policajti na autá blokovacie zariadenia, takmer som odpadol od úžasu, že si po rokoch tento problém vôbec všimli....
02. apríl 2015

Odkazprestarostu.sk

Ďakujeme za upozornenie na zlú adresu, upravím ju.
Admin
07. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podentu.
Ak vznikne takáto situácia privolajte štátnu políciu na tel. č. 158. Šírkové parametre vozovky nemôže kontrolovať Mestská polícia, iba Dopravná polícia.
Mestská polícia nie je oprávnená objasňovať priestupky spáchané nedodržaním šírkových pomerov na ceste. Uvedené vyplýva zo základných úloh obecnej polície podľa § 3 ods. 1, písm. f) zákona o obecnej polícii. V prípade zistenia priestupku, ktorý nie je MsP oprávnená objasňovať, postupuje podľa § 3 ods. 1 písm. g) toho istého zákona tzn. oznamuje príslušným orgánom porušenie právnych predpisov, ktoré zistí pri plnení svojich úloh a ktorých riešenie nepatrí do pôsobnosti obce.
Preto je potrebné privolať Dopravnú políciu.
Rovnaká situácia nastala : TU http://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/12881/parkovisko-kamionov-na-ceste

Michal Ďureje
hovorca mesta
07. apríl 2015

Miroslav

Dopravný expert: Odborník na cestnú dopravu asi až takým odborníkom nebude. Zákon o obecnej polícii v §16 a hovorí: Príslušník obecnej polície je oprávnený použiť technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla, ak motorové vozidlo stojí na mieste, kde je to zakázané dopravnou značkou alebo všeobecnou úpravou cestnej premávky a vodič vozidla sa v blízkosti nezdržiava. Všeobecná úprava cestnej premávky - Zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Podľa tohto zákona vodič nesmie zastaviť a stáť napríklad: 1. v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti, 2. na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi, 3. na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou 4. Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade 5. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy, na kontrolu dodržiavania tohto ustanovenia si štátna ani mestská polícia nemusí brať meter, ak je EVIDENTNÉ, že stojace vozidlo blokuje takmer celý jazdný pruh !! atď. Vo všetkých vymenovaných a aj ďalších prípadoch môže a MUSÍ mestská polícia konať, vyhovárať sa na to, že nemá na takýto zásah kompetencie je iba neznalosť zákona o obecnej polícii. A bohužiaľ tohto sme v Prievidzi neustále svedkami.
08. apríl 2015

Martin

To je už neskutočné kašľanie na slušných ľudí. Na čo vám, myslím mestu, je táto stránka, keď sa len vyhovárate? A ak vás tu niekto usvedčí z klamstva, tak aj tak sa tvárite, že sa nič nestalo. Zrušte stránku a aj mestskú políciu, nech si dementi parkujú trebárs aj v strede križovatky.
09. apríl 2015

miroslavII

Miroslav spaja dokopy dva paragrafy 23 a 25. Zamerom je asi zmiast citatela prispevku a spinit na Mestsku policiu mozno aj za to ze sam nepozna predpisy a dostal od nich pokutu. Ale ved o tom je Slovač. Vseobecna uprava je par. 25 a ten je riesitelny Mestskymi. Kazdy by si mal vo svojom zaujme nastudovat zakony a potom v pripade porusenia poucovat.
10. apríl 2015

vigoo

...bol by problém osadiť na inkriminovanom úseku značku zákaz státia ? autá tam stoja neustále, dokonca nemajú neandrtálci problém odparkovať to až za značkou bližšie ku križovatke, prípadne na trávniku vedľa stánku !!! Nechápem jednej veci...idú športovať, makať na sebe, ale auto by najradšej odparkoval asi v šatni vo fitnes centre, aby nemusel nedajbože prejsť pár metrov. Dole pod Jednotou je veľké parkovisko...cez deň relatívne poloprázdne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania