Rozkopávka 3 týždne

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Peter 06. apríla 2015

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na rozkopávku pod sídliskom Kopaničky, ktorá už trvá akosi dlho (3 týždne). Nedá sa to vôbec obísť a vždy jedným kolesom trafíte jamy. Štrk je už roznesený po polke predtým už pozametanej ulici. Keby to boli aspoň provizórne zakryli zámkovou dlažbou. Môžete to pourgovať u vodárov, aby to konečne dali do pôvodného stavu? Ono nebolo by odveci keby sa aj celá Snežienková ulica dostala do pozornosti správcu cesty a opravili sa tam tie kvantá výtlkov. Ďakujem

07. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
sumarizáciu rozkopávok zastrešuje pre Msú Odbor výstavby. Porstredníctvom príslušného odboru stanovíme ďalší postup v danej veci.

Michal Ďureje
hovorca mesta
09. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Rozkopávka na Snežienkovej ulici bola oznámená 11.03.2015. Práce na oprave havárie vodovodného potrubia začala spoločnosť Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť a.s. vykonávať ku dňu 06.03.2015. Rozkopávka bude uvedená do pôvodného stavu najneskôr k 30.05.2015 ( podľa termínu uvedenom v dodatočnom povolení). Do času, kým bude rozkopávka uvedená do plne funkčného stavu je realizátor povinný dosýpať štrk a zabezpečiť zjazdnosť. Dňa 09.04.2015 sme realizátora rozkopávky vyzvali k zabezpečeniu tejto podmienky.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
19. apríl 2015

Peter

Super, takže 2 mesiace sa takéto jamy nechávajú pre vodičov... Prečo je stanovená až taká dlhá lehota na vrátenie do pôvodného stavu?
30. apríl 2015

...

Diletantizmus pracovníkov na MsÚ nemá obdoby. To už nech rovno nechávajú niekoľkoročné lehoty na uvedenie rozkopávky do pôvodného stavu, veď na tom istom mieste by mohlo potrubie prasknúť aj neskôr.

Výroba obaľovanej zmesi je spustená už takmer mesiac, takže nie je problém rozkopávku opraviť ihneď. To by ale STVPS musela mať na oprave záujem a v opačnom prípade by mali nastúpiť tvrdé sankcie. Ale v Prievidzi je to čisté scifi....
30. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť má zaužívaný štandard opravy rozkopávok. Po havárii na vodovodnom potrubí, je okolie veľmi nasiaknuté vodou. Nakoľko je potrebné vyhnúť sa opätovnému poškodeniu opraveného úseku, je potrebná dlhšia doba, kým je možné začať zhutňovať zeminu po vrstvách. Zemina zvykne klesnúť a je potrebné ju dosypať. V prípade opravy havárie na vodovodnom potrubí je potrebný dlhší časový odstup, kým sa rozkopávka dá do pôvodného stavu. Ďalej sa rozkopávky neupravujú v čase zimnej uzávery, čo je zvyčajne od novembra do konca marca. Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť zabezpečuje riešenie spätných povrchových úprav v zmysle uzavretej zmluvy s dodávateľom.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania