Neprehľadná zákruta

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Rastislav Mello 23. apríla 2015

Dobrý deň,
prosím Vás chceli by sme požiadať o osadenie zrkadla na roh/križovatku Remeselníckej a Hradeckej ulice. Zákruta je neprehľadná, nakoľko dom stojaci v predmetnej zákrute má vysoký murovaný plot. Pri zjazde z Remeselníckej ulice z časti nad zákrutou nie je možné vidieť, či po Hradeckej nejde auto.
Ďakujeme

28. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu. Vec preveríme, vykonáme miestne šetrenie za účasti referentky pre dopravu MsÚ. O výsledku ako aj ďalšom postupe Vás budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
30. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Križovatka ulíc Hradecká a Remeselnícka je klasickou križovatkou, čiže je potrebné dodržiavať zákon č. 08/2009 Z.z. § 20 Jazda cez križovatku
(1) Vodič, ktorý prichádza do križovatky po vedľajšej ceste označenej dopravnou značkou "Daj prednosť v jazde" alebo "Stoj, daj prednosť v jazde", je povinný dať prednosť v jazde vozidlám a ostatným účastníkom cestnej premávky prichádzajúcim po hlavnej ceste okrem chodcov, ktorí neprechádzajú cez križovatku v organizovanom útvare.

(2) Ak prednosť v jazde nevyplýva z odseku 1, vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava.

Osadenie dopravného zrkadla nie je teda opodstatnené a osadenie sa neodsúhlasilo ani na miestnom šetrení s Okresným dopravným inšpektorom vzhľadom na uvedené vyššie.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.