Nesprávne parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miroslav 30. apríla 2015

Na fotografii vidieť,že prvé tri auta z prava by podľa pravidiel cestnej premávky nemali parkovať tam kde parkujú ale 5m od hranice križovatky.Na fotografii je vyznačené miesto červenou čiarou aj na druhej strane križovatky,tam tiež niekedy stoja auta.Väčšinou ale stoja iba na jednej strane,ale niekedy aj tak že ich musíme obchádzať že vyjdeme na trávnik.Dôvodom tohto podnetu je to že keď chce vodič vyjsť vozidlom na hlavnú cestu z vedľajšiej cesty tak nemá dostatočný rozhľad a v tom prípade sa stane to po čom žiadny vodič netúži a to stret dvoch vozidiel.Niekedy niektorí vodiči idú po hlavnej ceste aj viac ako 50Km/h aj napriek tomu ,že táto ulica je prepchatá zaparkovanými autami.Tie vozidla čo porušujú tento predpis o parkovaní tu parkujú aj napriek tomu,že keby prešli kúsok po vedlajšiej ceste dalej tak môžu pohodlne zaparkovať na dvoch existujúcich parkoviskách,ale napriek tomu odparkujú tam kde to znázornuje fotka.Preto Vás žiadam o možnú nápravu po dohode s dopravným inšpektorátom,aby bola na tomto mieste osadená dopravná značka B33 Zákaz státia

30. apríl 2015

jo

v bratislave je 99% krizovatiek na sidliskach takychto zle parkujcich
30. apríl 2015

Miroslav

Je to aj na nás aby to takto nebolo. Ja sa tiež niekedy ocitnem v situácii že nieje kde zaparkovať,hlavne vo večerných hodinách ale toto si nedovolím vždy sa nájde kde zaparkovať keď aj dalej od domu. Niektorí by najradšej parkovali aj na tráve rovno pod oknami.
01. máj 2015

vlado

Pokial tie auta tam nehaju majitelia na nevyhnutny cas v nocnych hodinach a ked sa rano vyprace parkovisko , tie auta zaparkuju spravne nevidim na tomto type parkovania nic zle. Samozrejme nieco hovori zakon, ale treba tolerovat ze na sidliskach je naozaj zufaly stav s parkovacimi miestami. Zalezi ako sa tomu postavia majitelia takto zaparkovanych aut a ci uvolnia krizovatku rano tak aby nikomu nezavadzali a nesposobovali problemy.
01. máj 2015

Miroslav

To su majitelia aut taky ktori sa ani nepresvedčia či je volne na parkovisku. Parkuju tam bezne od štvrtej poobede do deviatej rana takže toto ma štve že su pohodlny aby to nemali domov dalej o 20 krokov. A mozno aj taketo riesenia pomozu aby mesta robili nieco z parkovacimi miestami ked nas bude vela takych ktori nebudu mat kde zaparkovat.
04. máj 2015

...

Gorkého ulica je kvôli chrapúnsky parkujúcim vodičom už niekoľko rokov defacto jednosmerka. MsP to má na háku a mestu je to jedno, hlavne, že nemusí budovať ďalšie parkovacie miesta....
06. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za zaslanie podnetu.
Tento problém efektívnejšie riešenie a to je privolať mestskú políciu. Osadenie značky preveríme s Okresným dopravným inšpektorátom (ODI). Pripomíname, že osadenie značiek závisí od ODI.

Michal Ďureje
hovorca mesta
07. máj 2015

Anonymný užívateľ

Problémom je, že (nielen) na Gorkého ulici už prakticky nie je kde vytvoriť nové parkovacie miesta. Autá ale pribúdajú stále, takže problém sa bude do budúcnosti iba zhoršovať.

Prečo ale doteraz nebolo rozšírené parkovisko v jame na Gorkého ulici ? Na snímkach z roku 2012 je poloprázdne, realita je ale v súčasnosti taká, že parkovisko a aj celá príjazdová cesta (vrátane križovatky, veď ako inak) je plná áut. Pritom je možnosť parkovisko rozšíriť až po trafostanicu.

Bude v dohľadnej dobe toto parkovisko rozšírené ?
07. máj 2015

Anonymný užívateľ

Oprava - parkovisko sa nachádza na ulici Bernoláka.
29. máj 2015

Odpoveď samosprávy

K danému podnetu bolo vykonané miestne šetrenie so zástupcom ODI.

Dopravné značenie ako je uvedené v podnete osadené nebude nakoľko podľa zákona č. 08/2009 Z.z. § 61:
(1) Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smú používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Státie vozidiel na týchto úsekoch je vedomé porušenie zákona a je potrebné podnet riešiť s políciou. Bohužiaľ, nie každé značenie, ktoré sa osadí, je aj rešpektované. Je to teda o prístupe ľudí.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
08. jún 2015

Odpoveď samosprávy

V roku 2015 dôjde k úpravám parkovania na susednej ulici V. Benedikta, čím dôjde k usporiadaniu a navýšeniu počtu odstavných stojísk v území. Rozšírenie parkoviska podľa požiadavky z OPS je možné len v obmedzenej miere s ohľadom na blízkosť elektro rozvodne s veľkým počtom podzemných NN vedení a z toho vyplývajúcich obmedzení.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania