Vyschnuté stromy.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Karol 18. mája 2015

V Prievidza na ulici M. Rázusa pred vchodom č. 3 sú vyschnuté veľké, asi 8 metrové ihličnaté stromy (5 ks). Buď majú nejakú chorobu, alebo ich nejaký hlupák niečim polial. Bolo by dobré ich z bezpečnostného hadiska spíliť, aby suché konáre po odpadnutí nepoškodili stojace autá na parkovisku.

19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Vec preveríme a budeme vás informovať o ďalšom postupe.

Michal Ďureje
hovorca mesta
20. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Podobné poškodenie smrekov pichľavých sme zaznamenali aj v iných lokalitách mesta. Tento stav konzultujeme so Štátnou ochranou prírody a od ich vyjadrenia sa bude odvíjať ďalší postup v ochrane už napadnutých stromov aj následná prevencia.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
Mestský úrad
31. august 2015

Miroslav S.

Opilovanie konárov a napadnutých stromov

Dokedy chce mesto čakať s opilovaním napadnutých stromov (prevažne smrekov) na ulici Rázusova? a nie len na nej, týka sa to celých Zapotôčiek, a prečo sa neopilujú konáre na stromoch vyššie od zeme, všade kde to už vykonali, sa môžu za rok-dva, vrátiť znovu. Totálne zbytočná robota, či???
26. október 2015

Odpoveď samosprávy

V septembri 2015 vyrúbaných 70 ks najviac poškodených smrekov (62 ks Nové mesto, Zapotôčky, 5 ks Ulica J. Jesenského, 2 ks Žabník, 1 ks Dlhá ulica). Orezávanie konárov stromov zabezpečuje TSMPD, s.r.o.

Božena Bernátová MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania