Cesta od OC KORZO

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Miroslav S. 25. mája 2015

Chcem sa spýtať , či mesto neuvažuje o uzavretí cesty, alebo nejakom obmedzení formou rampy alebo retardérov medzi OC KORZO a Športovou halou. Táto cesta je dlhé roky využívaná chodcami, cyklistami, celými rodinami aby sa poprechádzali a zároveň pokračovali smerom do mestského parku na sídlisku, napr.
No ako sa postavilo OC KORZO, začali si vodiči zkracovať cestu z Bojnickej cesty smerom k OC a naopak, len aby sa vyhli premávke na bojnickej ceste. Vodiči sú arogantní, cestu mnohokrát používajú ako závodnú dráhu a ohrozujú prechádzajúcich sa ľudí. Prosím o odpoveď, ďakujem Miro S.

25. máj 2015

vigoo vigoo

1. ľudia sa nemajú čo prechádzať po ceste
2. komunikácia je cesta pre motorové vozidlá
3. jediný možný prístup ku tenisovým kurtom
4. keďže PD stále ,ako jedno z posledných okresných miest nemá k zahanbeniu obchvat...cesty sú brutálne poddimenzované na súčasnú premávku a jediná možnosť ako nestratiť nervy je napríklad tú zápchu obísť po regulérnej komunikácii.
5. vodič, ktorý si na tej rozbitej ceste robí súkromné preteky je nie len arogantný, ale hlavne "píp"...nakoľko cesta je v dezolátnom stave.
6. zákaz pre vozidlá nad 3,5 t by som akceptoval
26. máj 2015

Iva

Ľudia sa tam prechádzajú preto, lebo pri OC Korzo je v podstate koniec chodníka, ktorý nikde nepokračuje, musíte prejsť po ceste kúsok smerom k tenisovým kurtom až tam pokračuje chodník, ktorý je tiež v dezolátnom stave. K tenisovým kurtom sa dalo dostať aj predtým, ako sprístupnili smer od OC Korzo, takže v tom by som problém vôbec nevidela.
Jasné, je to skratka, ale v Prievidzi už človek ako chodec má vážny problém niekam sa dostať, všade sa ustupuje vodičom...
27. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza pripravuje v uvedenej lokalite dobudovanie chýbajúcej časti komunikácie a taktiež chodníkov. Týmto by došlo k usporiadaniu dopravnej situácie a ako veríme taktiež k zvýšeniu plynulosti cestnej premávky deľbou dopravného zaťaženia medzi viaceré úseky komunikácii v okolí obchodných centier. Vybudovanie vyššie uvedeného zatiaľ nebolo možné s ohľadom na nedokončené vyporiadanie pozemkov v predmetnej lokalite.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
28. máj 2015

Michal Banič

a bude sa niečo robiť s tou zrucaninou vedla korza?
02. január 2018

Želmíra Kišacová

Ohrozenie chodcov na príjazde ku OC Korzo od Športovej haly

OC Korzo využíva prístup na parkovisko od Športovej haly. Tento prístup slúžil pre peších a cyklistov na presun z oddychovej zóny pri rieke Nitre k Športovej hale. Úsek medzi OC Korzo a tenisovým strediskom je v havarijnom stave bez časti vyhradenej pre chodcov. Denne tu dochádza k nebezpečným, životu ohrozujúcim stretom medzi autami, chodcami a cyklistami. Kedy a ako budú túto situáciu riešiť kompetentní? Ďakujem vopred za Vaše stanovisko. Kišacová
21. máj 2019

Miroslav Krajčík

Posledná reakcia od mesta naposledy v roku 2015. Kvalita vozovky sa zhoršuje, rekonštrukcia aj s dostavbou chodníka v nedohľadne.
21. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania