Kosenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Marek Borko 18. júna 2015

Dobry den,
chcel by som sa informovat, ako je to s povinnostou majitelov pozemkov ohladom kosenia. Konkretne vo Velkej Lehotke su majitelia pozemkov, ktore nie su pokosene ani 1x rocne. Rozne buriny a pel z tychto pozemkov zneprijemnuju zivot obyvatelom na prilahlych pozemkoch. Maju povinnost pokosit to este pred prvym kvitnutim?
Dakujem

18. jún 2015

Marek Borko

Jeden konkretny pripad parcela 665. Velka Lehotka.
23. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Všetci vlastníci, správcovia a užívatelia pozemkov sú nielen podľa Všeobecne záväzného nariadenia 145/2013 o zdravom životnom prostredí v meste Prievidza, ale aj podľa zákonov povinní odstraňovať buriny z poľnohospodárskych aj nepoľnohospodárskych pozemkov a chrániť prirodzené funkcie poľnohospodárskej pôdy. Dňa 05. 05. 2015 bola zverejnená na úradnej tabuli mesta a následne aj v médiách výzva mestského úradu ohľadom kosenia trávnatých plôch. Súbežne s dokončievaním prvého kosenia mestských pozemkov, bola začatá kontrola permanentne problematických pozemkov (čo sa týka kosenia)a zasielané ich vlastníkom výzvy na pokosenie - ku dnešnému dňu 26 vlastníkom. Dotknutý pozemok je vo Veľkej Lehôtke a po upozornení bola vykonaná zamestnancami mestského úradu obhliadka, pri ktorej bolo zistené, že ide o pozemok registra E KN parc. č. 9 -2522 k. ú. Veľká Lehôtka o výmere 638 m2, ktorý je vo vlastníctve 16 spoluvlastníkov, z toho 4 sú pod správou Slovenského pozemkového fondu. Všetkým budú zaslané výzvy na odstránenie nedostatku.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
Mestský úrad
23. október 2015

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu sme vykonali s vedúcou oddelenia výstavby a ŽP obhliadku pozemku. Výzva (v prílohe) bola zaslaná známym vlastníkom. Pozemok bol pokosený a nezaznamenali sme ďalšie negatívne ohlasy.

Božena Bernátová
Referent životného prostredia - ochrana prírody a krajiny
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.