Neschopnosť

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
tomáš Nepovinný 04. júna 2015

chcem sa opýtať kedy mienite pokosiť trávu ak sa to ešte tak dá nazvať na starom sidlisku.nemyslím tým medzi jednosmerkami pri magure tam sa tomu venujete až až.je mi to jasné keďže je to na očiach.ale myslím tým dvory starého sídliska.ak nemáte sily dajte mi vedieť požičajte mi kosačku a na finančnej odmene by sme sa dohodli.ďakujem za odpoveď .P.S ja viem že už je po volebnom období ale skuste sa starať o občanov aj počas ostatného obdobia.my dane platime stále bez výnimky

04. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Včera (t.j. 3.júna) sa začal kosíť práve priestor Ul. A. Rudnaya. V dohľadnej dobe bude celá lokalita pokosená.

Dovoľte mi ešte zareagovať na kosenie stredového pásu medzi jednosmerkami. Áno, plochy ktoré sú zaradené do reprezentačnej zelene ako uvedený pás, alebo lokality okolo námestí je kosený častejšie. Tento režim je zaužívaný dlhé roky a vidíme v ňom opodstatnenie najmä v tom, že tvorí estetický vizuál mesta. Sídliskové časti podliehajú inému režimu kosenia verejnej zelene.

Michal Ďureje
hovorca mesta
04. jún 2015

Pavel

"Sídliskové časti podliehajú inému režimu kosenia verejnej zelene".

Aký iný režim Pán hovorca vôbec neviete aká je realita. Boli ste niekedy sa pozrieť ako vyzerajú trávnaté plochy napr v Necpaloch na sídlisku ,že tráva má skoro 1.meter a po kosení nechavajú roztrhanú trávu na zemi a tá potom hnije a hnije . To sú vaše iné režimi ?
Reprezentačnú zeleň pokosia za rok aj 10 krát a aj pozbierajú a je čisto a tam kde bývajú ľudia ktorý platia dane stačí 2.krát a nechajú pokosenú trávu na mieste nech tam hnije
05. jún 2015

štefan

Tak ta tráva má na starom sídlisku viac ako 1,5 metra a zase ju mulčujú!!! Toto má za následok niekoľko mesačné poletovanie sporov plesní v ovzduší!!! Po tom ako sme doteraz museli vdychovať peľ z tejto trávy je to výsmech pre ľudí s alergiou. Nehovoriac o tom že takéto hnijúce miesta sú priaznivé pre vznik mravenisk a potom sa mravce dostávajú do obytných domov. Zvýšený počet myší a vypálenie trávnika na ktorom namiesto trávy rastú buriny.
A ešte jeden citát z alergia.sk: V roku 2015 bude každý druhý Európan trpieť nejakou formou alergie.
Takže toto trápi skoro polovicu obyvateľov nášho mesta a takýto prístup mesta ich počet len zvyšuje. Nehovoriac o tom ako ste sa postavili k vyčisteniu ulíc po zimnej údržbe.
05. jún 2015

Pavel

Takže to neni prroblém len Necpál ale celého mesta Prievidza.

Vážený inžinieri nájdite si na internete ako sa máte starať o trávniky.
Takýmto spôsobom ak budete pokračovať tak budeme mať mesto trávnikov hnojiská.
05. jún 2015

mirec ........

A v Prievidzkych novinach písali že tento rok bude kosenie efektívnejšie,ale že toto je tá efektivita to by ma nenapadlo ani vo sne..
05. jún 2015

Pavel

No to určite. Však to vydíme všetci normálny ktorý majú trochu záujmu niečo spraviť aj naviac.
06. jún 2015

Antonio Adamčík

F. Madvu dom 331 okolie + dvor výška trávy niekde aj 1,5m to naše deti sa majú hrať kde na jednosmerkách v tom stredovom pase, lebo je to reprezentačná časť zelene ?
07. jún 2015

Michal Banič

na každom sidlisku keby bol určity počet kosačiek tak by sa mohlo kosiť viac teda aj všetky sidliska naraz a takato vysoka trava by nemusela nikde byť
22. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dnešným dňom t.j. 22.júna je sídlisko Píly pokosené.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
24. jún 2015

Antonio Adamčík

Dúfam že sa to už nebude opakovať teraz to vyzerá ako treba. Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania