Hrabanie pokosenej trávy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Dana 11. júna 2015

11.6.2015 hrabali neviem či zamestnanci alebo pracovníci VPP na ul. Bjorsona.Ohromila ma ich pracovná morálka - hned ako sa sem presunuli si dali pauzu na cigaretku - medzitým sa ostro a doslova drzo a vulgárne oborili na pani, ktorá sa ich slušne opýtala, prečo nepohrabú aj pod oknami na druhej strane ulice...pohrabali jednu časť plochy pred ktorou sedia a dali si opať pauzu na cigaretku - vid foto. Potom pozbierali ruksaky, vesty, hrable a veselo odišli nevedno kam....Zdržali sa tu cca 12.minút. Značnú časť úseku na druhej strane si včera podvečer pohrabali obyvatelia.....
Beriem do úvahy argument mesta prečo je v sklze s kosením, ale mohlo by zabezpečiť, aby náprava tohto stavu postupovala plynule.Celé kosenie i hrabanie je chaotické a neorganizované.

11. jún 2015

Pavel

Uź to niekomu došlo že trávu treba aj pohrabať a nezabudniťe aj odviesť.Dúfam že bude hrabanie pokračovať aj v iných častiach mesta.
11. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Na vyhrabávanie niektorých plôch využívame aktivačných pracovníkov ďalej len VPP.

Uvedomujeme si, že ich aktivita nezodpovedá aktivite zamestnaných osôb. Viete, funkcie koordinátorských prác pre VPP pracovníkov spočívajú aj v tom, aby VPP pracovníci opätovne získali pracovné návyky, aby sa touto prácou dokázali opäť socializovať v pracovných kolektívoch atď.

Výsledkom týchto verejno prospešných prác, nie je ani tak efektivita vykonávaných služieb, ako ich úspešné znovu zamestnanie po ukončení aktivačných prác.

Na strane druhej nechceme ospravedlňovať/zľahčovať nezodpovedné posedávanie VPP pracovníkov. Akokoľvek s týmto podnetom budeme informovať koordinátorov VPP pracovníkov.

Za vzniknuté komplikácie sa ospravedlňujeme.

Michal Ďureje
hovorca mesta
11. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Aktivační pracovníci dnes, t. j. 11.06.2015, hrabali pokosenú trávu na ulici J. Kráľa a po ul. Björnsona sa len presúvali.
Ulica B. Björnsona sa bude hrabať zajtra, t. j. 12.6.2015.

Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
Mestský úrad
16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dňa, t. j. 15.06.2015, aktivační pracovníci dokončili hrabanie na ul. Bjornsona. Začali hrabať ul. F. Madvu a budú pokračovať na Svätoplukovej ulici.

Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania