Dopravná situácia na ul. Gorkého.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 25. júna 2015

Otázka na referenta dopravy stavebného úradu:
Ako a podľa akého zákona sa riešia dané dopravné situácie. Keďže absentuje dopravné značenie na daných "križovatkách" a dané miesta nie sú onačené ani ako "parkovisko" a ulica Gorkého nieje označená ako "hlavná cesta", tak ma zaujíma názor kompetentných na riešenie týchto konkrétnych dopravných situácií na tejto ulici. Rád by som si prečítal aj názor verejnosti a obyvateľov danej lokality.
Ďakujem za odpovede a názory.

25. jún 2015

...

Na všetkých výjazdoch na Gorkého ulicu má byť umiestnená dopravná značka Daj prednosť v jazde. Za súčasnej situácie majú prednosť vozidlá prichádzajúce sprava, teda vodiči jazdiaci po Gorkého ulici by mali dať prednosť autám vychádzajúcim z parkovísk, resp. z bočných ulíc. Čo je samozrejme úplný nezmysel a nikto to takto nerobí.

Odpoveď samosprávy - podobných miest je v Prievidzi omnoho viac, peniaze na dopravné značky nemáme a vec je vybavená.
25. jún 2015

Anonymný užívateľ

Takže skoro 100% vodičov nedodržiava dopravné predpisy? Je to teda tak, že keď budem vychádzať z ktorejkoľvek z uvedených bočných ciest a parkovísk na ul.Gorkého a treskne do mňa niekto prichádzajúci z ľava, tak som v práve v dôsledku nedania prednosti vozidlu prichádzajucemu z prava? Ďakujem za odpovede.
26. jún 2015

vigoo vigoo

..pokiaľ nieje križovatka definovaná dopravným značením, ani inak upravená prednosť v jazde, platí, že všetky cesty sú rovnocenné a teda riadi sa pravidlom pravej ruky. De-facto máš pravdu, ale....chceme mať na sídlisku "les" dopravných značiek ? v tomto máme inak prvenstvo, nie ako mesto, ale štát...sme schopní osadiť na 150 m úseku 15 značiek, vzájomne si odporujúcich.
26. jún 2015

Anonymný užívateľ

Nejde o "les dopravnych značiek, ale o to, že 99% vodičov tam jazdi ako po hlavnej ceste čo má väčšiu logiku, ako pravidlo pravej ruky, ale keď sa niečo zomelie, nastáva problém a 99% vodičov má papiete v čistiarni, prip. podmienku, ak by tam nedajbože došlo k nejakému zraneniu.Preto sa pýtam kompetentných na ich návrch riešenia.
30. jún 2015

Anonymný užívateľ

Aj sa niekto zodpovedný vyjadrý k danej problematike
30. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď zabezpečí referent pre dopravu.

Michal Ďureje
hovorca mesta
02. júl 2015

Odpoveď samosprávy

V prípade ak križovanie dvoch ciest nie je vymedzené dopravným značením je nutné riadiť sa pravidlom pravej ruky. V prípade Ul. M. Gorkého sme zaznamenali viacej sťažností na rýchlu jazdu, čiže pokiaľ nebude doplnené značenie je to spôsob ako upokojiť dopravu, nakoľko vodič ktorý ide po Ul. M. Gorkého musí dávať prednosť vozidlám prichádzajúcim sprava.
V nasledujúcom období bude doplnené značenie P1- Daj prednosť v jazde! a P8 – Hlavná cesta


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania