Problém s problémovými spoluobčanmi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Patrik 25. júna 2015

V parku pred Úradom práce sociálnych vecí a rodiny v Prievidzi sa združujú problémoví spoluobčania. Nadávajú, vykrikujú, bijú sa, požívajú alkoholické nápoje. Problém bol oznámený Mestskej polícií. Problém aj naďalej pretrval. V opätovnom telefonáte na Mestskú políciu mi bolo povedané, že sa zistila totožnosť "menovaných", ale sú to bezdomovci a nevedia ďalej riešiť problém. Preto sa chcem spýtať na koho sa mám obrátiť, keď Mestská polícia je bezbranná a nevie daný problém vyriešiť.

25. jún 2015

vigoo vigoo

Mestskú políciu treba zrušiť, sú zbytoční. Čakajú na zavolanie namiesto toho, aby priebežne kontrolovali problematické miesta a to neustále !!!...nemajú právomoci...jediné, čo zvládajú je pokutovať psíčkarov, aj to keď ich nabonzuje sused...
30. jún 2015

vigoo vigoo

rovnaký problém pretrváva neustále aj na sídlisku Kopanice na schodisku ku pošte. Po zavolaní MsP, tí konštatovali, že ich nemôžu vykázať, nakoľko nerobia hluk....komické ako samotní uniformovaní. Celá ulička ku pošte je s prepáčením "prešťatá", veľkú potrebu vykonávajú pri kontajneroch vedľa rampy COOP Jednoty, všade sú špaky a ženy sa tadiaľ boja chodiť s nákupom...nie zo strachu, že by im niečo urobili, to si nedovolia, ale je im to proste nechutné, pretože zapáchajú a vyzerajú ako kopa hnoja. Prosím nepýtajte sa ma, "kedy to bolo"...vybehnite si tam sami a prejdite sa tu...
30. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Je pravdou, že táto lokalita patrí medzi tie miesta kde sa stretávajú ľudia bez domova, ktorí sú pod vplyvom alkoholu. Práve preto túto lokalitu mestskí policajti monitorujú omnoho intenzívnejšie než iné lokality v meste.
Byť bezdomovcom nie je trestné, rovnako nemôžeme obmedziť osobnú slobodu niekomu, kto sa rozhodol žiť ako bezdomovec. Je potrebné si uvedomiť, že samospráva má len veľmi obmedzené možnosti ako riešiť tento problém. Privolať mestskú políciu môžete vždy, keď ste svedkom toho ako niekto konzumuje alkohol na verejnom priestranstve alebo znečisťuje verejné priestranstvo. V tejto veci mestská polícia komunikuje aj s predstaviteľmi polícií z iných miest (napr.Púchov), problém je všade rovnaký.
Ak ste nespokojný s tým, ako postupuje mestská polícia potom prosím podajte podnet priamo náčelníkov MsP.
Ak ste nespokojný s tým, ako mestská polícia môže riešiť podobné prípady potom sa môžete obrátiť aj na štátnu políciu.


Michal Ďureje
hovorca mesta
09. júl 2015

Barbora

"V tejto veci mestská polícia komunikuje aj s predstaviteľmi polícií z iných miest (napr.Púchov), problém je všade rovnaký" - mestska policia hlada mesto kde takyto problem nemaju a potom ich tam vystahuju?! Alebo sa mame tesit z toho ze aj ine mesta maju podobny problem?!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania