Betónové stožiare

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. júla 2015

Kedy budú odstránené staré a zbytočné železobetónové stožiare, ktoré po rekonštrukcii VO na ulici Clementisa už neslúžia pôvodnému účelu ? Hoci ich demontáž nebola súčasťou rekonštrukcie verejného osvetlenia, je nanajvýš žiadúca (pri rekonštrukcii VO boli odstránené iba stožiare na druhej strane cesty).

21. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí mestská spol. TSMPD ktorá je správcom verejného osbvetlenia v Prievidzi.


Michal Ďureje
hovorca mesta
30. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Uvedené stožiare sú v pláne na demontáž v blízkej dobe, predpokladáme v termíne 27.7. až 5.8.2015

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
21. október 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská spol. TSMPD ako správca verejného osvetlenia väčšinu betónových stožiarov demontovala. Ostali len tie na ktorých sú vedenia telefónnych alebo internetových liniek. Pokiaľ nebudú tieto vedenie správcami sietí odstránené, nemôžme stožiare odstrániť. Navyše tieto stožiare už s novým osvetlením nesúvisia a ani nepredstavujú žiadne nebezpečenstvo pre ľudí. Opakujeme tieto stožiare majú svoje využitie. Ak stožiare využitie stratia budú môcť byť odstránené, dovtedy tomu tak nebude.

Michal Ďureje
hovorca mesta
26. október 2015

Anonymný užívateľ

Ďalšia z úchvatných odpovedí hovorcu mesta. Stožiare skutočne nepredstavujú žiadne nebezpečenstvo, dokonca sa z nich neuvoľňujú ani nebezpečné látky do ovzdušia.

Avšak stožiare sú stále majetkom mesta (hoci sa nám tu už snažili tvrdiť, že tomu tak nemusí byť) a mali byť zdemontované. Samospráva, resp. TSMPD malo už dávno vyzvať vlastníkov vedení, nech si vyriešia ich upevnenie, hoci aj montážou klasických oceľových stožiarov. Podmienky si určuje vlastník stožiarov, nie vlastníci vedení !!!

No sa na tých niekoľko starých stĺpov budeme pozerať ďalších možno 20 rokov ?!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania