Absencia bankomatu na sídlisku Žabník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Jozef 23. júla 2015

Často sa stretávam s ľuďmi čo hľadajú bankomat na Žabníku. Donedávna bol bankomat na predajni LIDL, lenže ten pred pár mesiacmi zrušili. Ak ste pred potravinami tak si môžete vybrať na ktorú stranu pôjdete ale najbližší je cca 0,5 km vzdialený. Mesto, stanica , Zápotôčky, Necpaly alebo sever. Neviem kto má na starosti rozmiestňovanie bankomatov a preto sa obraciam na Vás. Ďakujem.

23. júl 2015

vigoo vigoo

Žiadosť o zriadenie bankomatu v obci podáva starosta/ka. Žiadosť sa zasiela bankám, ktoré sú obchodnými partnermi obce berúc do úvahy skutočnosť, že žiadna banka nezriadi bankomat v mieste, v ktorej susedstve sa jej bankomat už nachádza. Aké sú parametre na vzdialenosti medzi jednotlivými bankomatmi netuším...
24. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Čo sa týka zriadenia bankomatu na sídlisku Žabník (či v akejkoľvek inej lokalite), je to záležitosť bankových inštitúcií, ktoré podnety tohto druhu riešia vo svojich centrálach prostredníctvom podnetov od fyzických osôb (obyvateľov) resp. inštitúcií (mesto), zozbieraných vo svojich pobočkách.

Podnet na zriadenie bankomatu posunie pobočka na centrálu banky a tá následne na základe prieskumov a štatistík (miesto, dostupnosť, vyťaženosť, právne náležitosti s majiteľom objektu a pod.) vyhodnotí opodstatnenosť a bankomat buď zriadi alebo požiadavku vyhodnotí ako neopodstatnenú resp. neefektívnu.

O ďalšom postupe zo strany mesta vás budeme informovať.




Ivona Vojtášová
Vedúca referátu obchodu a cestovného ruchu
Mestský úrad
30. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Zašleme bankovým inštitúciám žiadosť na umiestnenie bankomatu. Výsledok však nemôžeme garantovať, nakoľko ako už bolo písané osadenie bankomatu je plne v kompetencii banky.


Michal Ďureje
hovorca mesta
16. september 2015

Odpoveď samosprávy

Slovenská sporiteľňa, a.s. má poskytovanie bankomatových služieb v danej lokalite dostatočne pokryté, do vzdialenosti cca 1 kilometra od ul. Stavbárov a do vzdialenosti cca 1,5 kilometra od predajne LIDL sa nachádzajú tri bankomaty Slovenskej sporiteľne, ktoré sú k dispozícii obyvateľom a návštevníkom mesta Prievidza. Inštaláciu ďalšieho bankomatu preto v súčasnosti neplánujeme.

Za pochopenie ďakujeme.



S pozdravom

Dominika Hnilicová

oddelenie Property
16. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dovoľujeme si Vás ubezpečiť, že bankomaty ČSOB sú umiestňované na základe detailnej analýzy vhodných priestorov a počtu pre umiestnenie bankomatov tak, aby pokryli potreby a priania čo najvyššieho počtu klientov.
Po preverení si Vás dovoľujeme informovať, že v meste Prievidza v súčasnosti neplánujeme rozšíriť sieť našich bankomatov.

Marianna Máťušová
Pracovník pre riešenie podaní klientov
Odbor kontaktného centra

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania