Poškodená vozovka - Dlhá ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. júla 2015

Povrch vozovky na Dlhej ulici (od križovatky so Záhradníckou ulicou) bol súvisle zrekonštruovaný iba pred niekoľkými rokmi. V súčasnosti je už vozovka na mnohých miestach výrazne poškodená. Nevhodný technologický postup pri oprave + nulová údržba zo strany mesta = zničená vozovka.

1. Budú pozdĺžne a priečne trhliny na tejto vozovke odborne opravené ? Odbornou opravou je vyfrézovanie trhlín a ich následné vyplnenie zálievkovým asfaltom.

cestná fréza: varič zálievok:

2. Budú odborne opravené aj ostatné poruchy na tejto vozovke ? Teda za použitia asfaltovej obaľovanej zmesi a s orezaním výtlkov.

ÚPLNÝ text podnetu (1945 znakov) je na obrázku k podnetu."

24. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj pripadné riešenie podnetu zabezpečíme prostredníctvom mestskej spol. TSMPD, ktorá realizuje správu a údržbu miestnych komunikácií v meste Prievidza. O ďalšom postupe vás budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
31. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Predmetná ulica je zaradená do zoznamu výtlkov, komunikácia bude opravená v zmysle harmonogramu na jeseň 2015.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
04. august 2015

Anonymný užívateľ

Pracovníčka MsÚ nepochopila podstatu podnetu, preto to skúsim znova. V texte podnetu bolo jasne uvedené, či sa začne na miestnych komunikáciách robiť SYSTEMATICKÁ ÚDRŽBA namiesto nekonečného opravovania a látania výtlkov a iných porúch vozoviek.

Evidentne nikoho netrápi, že vozovka súvisle opravená iba pred niekoľkými rokmi je zaradená do harmonogramu opráv výtlkov. Veď je asi úplne normálne, že sa výtlky na takejto ceste objavia, polátame ich a ide sa ďalej.

Chcem požiadať o odpoveď skutočne kompetentného pracovníka z odboru výstavby, ktorý si dôkladne prečíta neskrátený text podnetu, ktorý je na jednom z obrázkov k podnetu.

TSMPD nakúpilo techniku na kosenie za státisíce eur a nájsť možno 4000 Eur na zakúpenie zariadení na údržbu miestnych komunikácií bude problém ? Potom navrhujem všetky miestne komunikácie poorať, zasiať na nich trávu a s výtlkmi už problém nebude.....
16. november 2015

Odpoveď samosprávy

Lokálne poruchy sme odstránili s použitím teplej obaľovanej zmesi, a zapílenú hranu výtlku sme ošetrili asfaltovou zálievkou. Práce realizovala mestská spol. TSMPD.

Roman Bartoš
Vedúci prevádzky parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania