Chýbajúci priechod pre chodcov cez nábrežie Kalinčiaka k mostu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Ing. Pavol Ruják 27. júla 2015

Na ulici Jána Kalinčiaka vedľa cesty sa nachádza most pre peších vedúci cez rieku Handlovka smerom na sídlisko Mládeže. Od schodov mosta sa zíde na trávnik a odtiaľ chýba priechod pre chodcov na druhú stranu k jestvujúcemu chodníku. V zmysle platných predpisov by mesto malo dať postaviť kúsok chodníka vedúceho od schodov mosta, vedľa existujúcej cesty a v kolmom smere na jestvujúci chodník požiadať dopravný inšpektorát o zriadenie priechodu pre chodcov.

27. júl 2015

...

Cez uvedenú lávku prejde denne možno 10 ľudí a vzhľadom na frekvenciu dopravy na jednosmernej ceste je výstavba priechodu úplný nezmysel. Mesto nemá peniaze na omnoho dôležitejšie investície.
27. júl 2015

Ing. Pavol Ruják

Osobne si nemyslím, že po tom mostíku prejde len 10 ľudí za celých 24 hodín...ak by to bola pravda, potom by bolo pre mesto výhodnejšie ten mostík rozobrať a železo odviesť do kovošrotu, do zberných surovín...ešte by ste na tom zarobili... :-)
28. júl 2015

Odpoveď samosprávy

S ohľadom na nízku frekvenciu vozidiel a taktiež chodcov v uvedenej lokalite v súčasnosti neplánujeme budovať priechod pre chodcov.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
06. august 2015

Iva

Možno by ste sa čudovali, ale tým mostíkom prejde cez deň viac ako 10 ľudí. Mnohí chodia na tie smery pešo do roboty. A možno by prechádzalo aj viac cez most, len most je zhrdzavený. Už len čakám, kedy sa prelomí pod nohami.
Súhlasím však, že tam priechod je zbytočný. Dá sa tam v pohode prejsť na druhú stranu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania