Chodnik a cesta v dezolatnom stave

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Ivan 27. júla 2015

Pred nedavnom sa tu riesila oprava chodnika na ulici I. Krasku. Jedine co mesto spravilo bolo, ze odstanili vrchne casti chodnika od asfaltu.. Betonova cast chodnika sa uz teraz droli, pravdepodobne po zime sa ten chodnik rozsype. Co sa tyka cesty, kde stavaju auta, je tam mnozstvo vytlkov. Bude sa to riesit? Z fotiek mozete vidiet, ze aj chodnik aj cesta su v katastrofalnom stave.

30. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Z chodníkov boli odstránené pozostatky liatych asfaltov aby sa odstránili nerovnosti spôsobujúce pády chodcov. Uvedené opatrenie vykonávame na chodníkoch s podobným stavom povrchu.
Mesto Prievidza v roku 2015 plánuje opravy chodník avšak tento úsek nebol zatiaľ zaradený do plošnej opravy. V prípade pokračujúce výraznej degradácie povrchu vieme realizáciu opravy s ohľadom na rozsah previesť v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza.
Rozsah opravy na komunikácii na Ul. I. Krasku bol definovaný reálnymi finančnými prostriedkami mesta. Opravy plôch popri komunikácii by výrazne navýšili požiadavky na rozpočet mesta a nebolo by možné vykonať ani opravy ciest – teda komunikačných ťahov v rozsahu v akom sa v roku 2013 realizovali. V súčasnosti začíname s prípravou plošných opráv komunikácie pre nasledujúce roky. Poškodenú plochu zaradíme do zoznamu požiadaviek.



Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
04. február 2016

Ivan

Dobry den,

ubehlo uz vyse pol roka a cesta je stale len v dezolatnejsom stave. Oprava do dnes nebola vykonana. Mozete napisat, kedy by sa mala uskutocnit oprava? Tie jamy su tam dost velke na to, aby si tam niekto poskodil auto, alebo vytkol clenok pri prechadzani cez cestu... Dakujem
02. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto Prievidza v súčasnosti pripravuje opravu a rekonštrukciu miestnych komunikácií a chodníkov na celom území mesta s ohľadom na postupnú degradáciu povrchov zväčša z liatych asfaltov. Z uvedeného dôvodu boli vytypované najviac poškodené komunikácie a chodníky pre chodcov s rozsiahlymi poruchami do podkladových vrstiev, výškovými prepadmi po starších rozkopávkach. Na základe vykonaných plošných obhliadok boli návrhy riešenia a rozsahu konzultované s výbormi volebných obvodov. Pre sídlisko Zapotôčky – Nové mesto boli vybraté miestne komunikácie a chodníky na opravy alebo rekonštrukcie: Nábrežná ulica, Ul. J.M. Hurbana, Ul. J. Palárika, Ul. J. Francisciho, Ul. E.M. Šoltésovej, Tolstého rad, Ul. A. Mišúta a chodníky na Ul. Š. Závodníka, Ul. L.N. Jégeho, na Ul. M.R. Štefánika, vnútroblok Ul. J. Francisciho po Ul. Bednára.
Predmetné spevnené plochy pred prevádzkou Grand nie sú zaradené do zoznamu opráv a rekonštrukcií. Navrhované úpravy spevnených plôch pred prevádzkou Grand, ktoré si vyžadujú kompletnú rekonštrukciu, na základe požiadaviek výboru volebného obvodu III, zaradili do zoznamu požiadaviek na opravy miestnych komunikácií a spevnených plôch pre nasledujúce obdobie.

Martin Hammer
referent výstavby
Mestský úrad Prievidza
12. november 2018

Markus

Chodník a parkovisko boli nedávno zrekonštruované. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania