Dopravne značenie na križovatke Veľkonecpalská, Na Záhumní

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Lubos 30. júla 2015

Dobrý deň,
Zlý viditeľnosť do križovatky na ulicu Veľkonecpalská zo smeru od ulice Poľná/Na Záhumní. Ideálne riešenie odstrániť parkovacie miesta na ulici Veľkonecpalská (stačí namaľovať 10 m žltej čiary) alebo osadiť dopravné zrkadlo.
Značka na obrázku tiež nie je viditeľná pre vodičov s tohto smeru. riešenie by mohlo byť presunutie značky k existujúcej značke slepá ulica. Zároveň by som sa chcel spýtať na logickosť tejto značky.
Ďakujem za odpovede.

30. júl 2015

...

Uvedená dopravná značka je jednak umiestnená na absolútne nevhodnom mieste - v oblúku križovatky, kde si ju vodič vôbec nemusí všimnúť. Na druhej strane ide o nezmyselnú značku, ktorú je potrebné odstrániť a nahradiť značkou IP 4 - slepá cesta. Ktorý idi.t by už len jazdil po vozovke, ktorá končí po pár desiatkach metroch betónovou zábranou....
04. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme a po vyhodnotení budeme informovať o ďalšom postupe. Situáciu preverí referent pre dopravu MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
28. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie bude v nasledujúcom období odstránené prostredníctvom spoločnosti TSPMD s.r.o. Značenie IP 4 - Slepá cesta sa na predmetnej ulici nachádza o kúsok ďalej, preto nie je potrebné osádzať ho.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
28. august 2015

Lubos

Dobrý deň,
tá značka bola len jedna časť problému. Ten dôležitejší a podľa mňa život ohrozujúci podnet bol akosi hodený na druhú koľaj. TREBA RIEŠIŤ VÝJAZD Z KRIŽOVATKY!!! Tá značka bola na myslená: keď už tam budete môžete opraviť aj toto.
Takže ešte raz keď sa orientujete podľa obrázkov. Tento výhľad treba vyriešiť. Podľa popisu v predchádzajúcom popise alebo ak niečo lepšie vymyslíte budem spokojný.

Nespokojný občan
18. september 2015

Odpoveď samosprávy

Podľa § 25 odsek 1 písmeno d) vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty.
Hranicu križovatky tvorí kolmica na os vozovky v mieste, kde sa pre križovatku začína zakrivenie vozovky, takže ak vozidlo parkuje vo vzdialenosti menej ako 5 metrov porušuje zákon a je možno pokutovať majiteľa vozidla. Vyznačenie žltej čiary preto v najbližšom období nebude zrealizované. Osadenie dopravného zrkadla musí byť schválené Okresným dopravným inšpektorátom. Nakoľko neevidujeme sťažnosti a pripomienky k predmetnej križovatke zatiaľ nebude osadené ani dopravné zrkadlo.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
04. november 2015

Odpoveď samosprávy

Umiestnenie dopravného značenia, nie je v tomto prípade opodstatnené, práve preto bude dopravná značka v najbližších dňoch odstránená.
Nakoľko je v meste množstvo značiek a situácia sa stáva neprehľadnou snažíme sa postupne mesto očistiť od značiek, ktoré neplnia funkciu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, alebo sú osadené duplicitne - § 61 (1) Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smú používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Informáciu o nehodovosti v predmetnej križovatke sme preverovali na Okresnom dopravnom inšpektoráte.

Máme preto zato, že v prípade dodržania ustanovení zákona je prejazd križovatkou možný bezpečne a plynulo. Ako je však známe za chovanie vodičov na cestách môžu len samotní vodiči.
Taktiež v odpovedi z 18.9.20155 je uvedené, že osadenie dopravného značenia a zariadenia schvaľuje Okresný dopravný inšpektorát.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania