Voľne pustené psy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Ada 03. augusta 2015

Dobrý deň. Prosím o zvýšenú kontrolu zo strany mestskej polície nad nezodpovednými občanmi, ktorí si nechávajú voľne pusteného psa a bez košíka pri venčení a ohrozujú tým bezpečnosť chodcov, bežcov a detí prechádzajúcich okolo nich. Bežný človek, ktorý prechádza okolo, si nemôže byť istý, ako sa pes zachová. Ide napríklad o lokality - Zapotôčky, Kúty, Lesopark. Ďakujem.

04. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Súhlasíme s Vami a tvrdíme, že človek ktorý prechádza okolo voľne pohybujúceho sa psa si nemôže byť istý, ako sa pes zachová.

V tomto prípade máme jediné riešenie a tým je privolať Mestskú políciu IHNEĎ ako ste svedkom predmetnej udalosti. Polícii pomôže aj jednoduché opísanie rasy psa, prostredníctvom ktorej policajt dokáže nezodpovedného píčkara sankcionovať.
Podnet sme preposlali na Mestskú políciu.



Michal ďureje
hovorca mesta
04. august 2015

vigoo vigoo

..ono by stačilo, keby chodili na pešie obchôdzky....policajti
07. august 2015

Odpoveď samosprávy

Hliadky mestskej polície kontrolujú voľný pohyb psov denne, v rámci výkonu hliadkovej činnosti. Denne sú nezodpovedným chovateľom ukladané sankcie v zmysle zákona, ale aj napriek tomu sa vždy nájdu takí čo to skúšajú. Z toho dôvodu je vhodné postupovať tak, ako uviedol hovorca mesta v predchádzajúcom príspevku ( len pre zaujímavosť, prijali sme aj viacero podnetov od chovateľov psov, podľa ktorých ich sústavnou kontrolou šikanujeme).

Mgr. Milan Gatial
zástupca náčelníka mestskej polície
pre výkon, hliadkovú činnosť a priestupkový
referát
Mestská polícia
10. august 2015

vigoo vigoo

no ale nesmiete "šikanovať" len tých dvoch dookola...treba chodiť aj inde...poťažmo...
12. august 2015

MichalPD

Ja som bol minule svedkom, ako si mestský policajt (samozrejme nebol v službe) v Necpaloch na Dúbravskej ulici (priamo pod kamerou a mojim balkónom) venčil svojich psov, mal ich na voľno, nemal pri sebe ani len vodítka. Pristavili sa pri ňom kolegovia mestský policajti a veselo sa zhovárali... Kvôli čomu mu neuložili pokutu?
Toto som videl asi 3krát, nabudúce to nafotím a som naozaj zvedavý ako sa mestská polícia vyjadrí potom.
P.S.: Dobre, že na každého občana používate rovnaký meter...
14. august 2015

vigoo vigoo

...no a máme ho zadokumentovaného...lokalizovaného...a nič ? žiadne vyjadrenie od náčelníka ? exemplárny trest...či ako sa to robí ?
25. august 2015

Viktor

Toto pokladáte za dobre zdokumentovanú a lokalizovanú informáciu od MichalPD? To získal náčelník veľa informácií na základe ktorých by mohol prísť exemplárny trest.
25. august 2015

vigoo vigoo

....a koľko mestských policajtov býva v danej lokalite ktorí by mali dvoch psov ? nie sú to dobré vodítka ? resp koľkí policajti MsP PD vôbec majú doma dvoch psov...stačí sa opýtať, koniec koncov, medzi sebou to určite vedia, stačí zapojiť logické myslenie, pospájať pár indícií a autoritu v práci...
25. august 2015

Melinda

Pán mudrlant vigoo...videli ste už vodítko,ktoré by neublížilo svojou váhou 12 ročnému,jeden a pol kila vážiacemu,chorému psíkovi...? Ak ano,prosím dajte mi info,sama ho spomínanému policajtovi podarujem. Ten maličký "" trhač"" si ho odo mňa zaslúži..
25. august 2015

Jitka

Malé psi ktoré vážia menej ako 2kg mi osobne nevadia keď nie je na vodítku, a ešte k tomu keď je psík chorý, radšej by som sa zamerala na väčších a bojových psov ktoré môžu svojou nepredvídateľnou povahou ublížiť človeku ale taktiež aj menším psíkom.
25. august 2015

ententičky dva špaličky

: Presne o tomto su diskusie mesta. Meni sa to na dalsiu socialnu siet kde ludia s depresiami pisu svoje myslienky:-))) podla mna vigoo ani nevie co je pes a co to slovo znamena, len videl diskusiu kde by mohol vyjadrit svoj postreh a potesil sa ze moze zaperlit :-))) sudna sien na jojke kazdy den pustena u viga :-))) presne odvolajme vsetkych policajtov v meste Prievidza co maju 1 az 2 psov a dajme vigovi uniformu a nech hliadkuje sam :-))) Mesto bude oslobodene od vsetkych psov:-)))

Tymto hlasujem za prijatie vigaa za hlavneho psovoda mesta Prievidza:-))
26. august 2015

Viktor

Pre vigoo vigoo: asi si to predstavujete tak, že náčelník si teraz zistí, kto z jeho policajtov má dvoch psov a toho potrestá. Ako dôkaz mu stačí že niekto napísal: "videl som ho ako ...". To má asi takú právnu váhu ako keď ja teraz napíšem: Videl som amerického prezidenta v lesoparku v Prievidzi so psom na voľno, kde bola naša diplomacia? A ešte k tomu dobrému vodíku: koľko policajtov nemá psa a aj tak môže venčiť psov kamarátovi, rodičom? Koľko policajtov má len jedného psa, ale aj tak môže venčiť ďalšieho psa susedovi? A to by som mohol pokračovať - čiže logické myslenie. A k tomu sme stále na úrovni videl som.
26. august 2015

vigoo vigoo

..no vidím, že diskusia padla na úrodnú pôdu, koniec koncov o tom to celé je, všakže ! Keď sa o niečom hovorí, nikto to nezametie pod koberec, aspoň tak to poväčšinou chodí. Či som videl psa...no teraz som si nie celkom istý priznám sa...snáď áno, dokonca som ho možno aj venčil...pár krát, ale ako hovorím, už mi chýba tá istota po predošlom komentári :) Ďakujem za návrh byť hlavným psovodom, ale myslím, že sa nájde niekto, kto by to robil určite s láskou, niekto, kto má ku tým tvorom vzťah.
P.S. Súdnu sieň nepozerám, vlastne žiadnu "pôvodnú televíznu Slovenskú tvorbu", jednoducho mám vyššie nároky na kultúru...ale to je každého osobná vec. Každopádne ešte raz vďaka za povšimnutie :) účel splnilo.
26. august 2015

vigoo vigoo

....a ešte si dovolím jeden koment...keď si niekto založí konto s "podobným názvom" ako je to moje za účelom zosmiešnenia, je to len znak, že sa možno aj triafam do čierneho a niekomu to zrejme vadí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania