Parkovacie miesta na ul. J.M.Hurbana

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Lubo 03. augusta 2015

Na dotyčnej ulici sa nedá okolo 15-16 hod vôbec zaparkovať.Večer teda keď nieje kde parkovať, vodiči parkujú kde sa dá -na križovatke ,blokujú už zaparkované autá,parkujú pri kontajneroch atď.Ale problém by sa dal možno riešiť aj lacnejšie ako budovaním nových parkovacích miest a likvidovaním zelene a to vodorovným značením .Zoberme si len koľko vodičov zaberá aj dve parkovacie miesta nesprávnym parkovaním.Nieje to len problém tejto ulice,ale celého mesta.Myslím,že by sa nejaké miesta dali získať aj takýmto spôsobom .

04. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Tento problém je problém celého mesta Prievidza a každého mesta nie len na Slovensku.
Jeho riešenie nespočíva iba v budovaní nových parkovacích miest na úkor zelene a ani vo vyznačovaní vodorovného značenia. Sídliská jednoducho nafúknuť nedokážeme.
Je potrebné si uvedomiť, že ak samospráva zabezpečuje vyznačovanie parkovacích miest, potom musí dodržiavať určité normy a parametre ako sú napríklad šírkové parametre parkovacieho miesta.
Po vyznačení parkovacích miest reálne hrozí, zníženie ich počtu.

Situáciu preberieme a o ďalšom postupe Vás budeme informovať.



Michal Ďureje
hovorca mesta
04. august 2015

...

"Po vyznačení parkovacích miest reálne hrozí, zníženie ich počtu." To sa horúčavy znova vrátili a hovorca mesta utrpel ťažký úpal ? Napísať takýto nezmysel pri plnom vedomí by totiž mohla iba osoba s duševným postihnutím.

Radšej na rovinu napíšte, že mesto na vyznačenie parkovacích miest nemá a hlavne NEDÁ peniaze. Autá teraz podľa uvažovania hovorcu mesta stoja od seba 30 cm a po vyznačení miest to bude minimálne meter.....

Minimálne rozmery parkovacieho miesta sú pri kolmom státí 2,25 x 4,5 metra, ak by sa vyznačili takéto miesta, tak by parkovacích miest v žiadnom prípade neubudlo. Miesta by pribudli, keďže medzi autami by nevznikali veľké medzery ako je tomu v súčasnosti. Že je to problém pochopiť ? Potom ste ideálnym kandidátom na prácu v samospráve alebo štátnej správe.
04. august 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza postupne zabezpečuje projektovú dokumentáciu vodorovného dopravného značenia spevnených plôch. Po jej odsúhlasení je vodorovné dopravné značenie postupne realizované. Práce sú závislé od finančného zabezpečenia. V roku 2014 bolo značenie čiastočne zrealizované v časti Necpaly. Spracovaný projekt je na Necpaly a Zapotôčky, pričom je nutné ešte dopracovať projekt na časť Nové mesto.
Pri realizácii ďalších častí vodorovného dopravného značenia sa chceme primárne zamerať a obnovené komunikácie. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.


Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
05. máj 2016

Odpoveď samosprávy

V týchto dňoch sa realizuje vyznačovanie parkovacích miest na sídlisku Zapotôčky. Práve toto sídlisko patrí k počtom áut medzi najvyťaženejšie v Prievidzi.

Uvedomujeme si, že na sídlisku Zapotôčky musíme efektívne využiť každé jedno parkovacie miesto. Aj preto sme sa na základe nespočetne veľkého počtu žiadostí zo strany obyvateľov rozhodli vyznačiť parkovacie miesta vodorovným dopravným značením.

Práce sa realizujú v dvoch etapách. V rámci prvej etapy sa parkovacie miesta vyznačujú už v týchto dňoch na ulici M. Rázusa a v ďalších dňoch sa práce presunú na ulice A. Žarnova, Ulica P. J. Šafárika, Ulica J. Palárika, Jégého ulica, Šulekova ulica, Ulica I. Bukovčana. Na uliciach sú vyznačované kolmé parkovacie miesta. Cena realizácie prác vrátene projektovej dokumentácie je 7 700 € s DPH.

V druhej etape plánujeme ešte v tomto roku realizovať vodorovné značenie parkovacích miest aj v mestskej časti Zapotôčky lokalite medzi ulicami od Ul. Ľ Ondrejova smerom po Ul. I. Krasku. Pre realizáciu druhej etapy prác je už vypracovaná a odsúhlasená projektová dokumentácia.

Pokiaľ ide o Ul. Hurbana, v tomto prípade ešte nepadlo definitívne rozhodnutie, či sa budú/nebudú značiť parkovacie miesta vodorovným dopravným značením. Povrch vozovky je v tejto lokalite pre realizáciu uvedeného projektu nevyhovujúci.

Mesto Prievidza realizovalo vyznačovanie parkovacích miest v sídliskovej časti ako pilotný projekt v časti Necpaly už minulý rok. Po vyskúšaní postupu na sídlisku Necpaly sme zaznamenali veľmi pozitívnu reakciu ľudí, a preto sme sa rozhodli vyznačiť parkovacie miesta aj v časti Nové mesto a Zapotôčky. Podľa našich prieskumov sme len v Necpaloch získali od 10 do 12 % viac parkovacích kapacít. Ľudia po vyznačení parkovacích miest už neparkujú živelne a tým sa kapacita parkovania na už existujúcich plochách zvyšuje.

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania