Výtlky na parkovisku, ulica Na Karasiny

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martin 10. augusta 2015

Poprosím o riešenie problému s výtlkmi na parkovisku a s rozpadávajúcim sa asfaltovým povrchom pred panelákom. Naposledy boli opravované nejakou betónovou zmesou pred dvoma rokmi ktorá moc dlho nevydržala. Rozpadáva sa v podstate celý povrch a na ceste ostáva doslova suť. Po daždi fŕka z výtkov pri prejazde áut voda a niekedy aj kamienky, čo znečisťuje ostatné zaparkované autá. No a autá samotné dostávajú takisto pri prejazde výtkov zabrať. Tento problém sa netýka iba domu 250 ale aj ostatných panelákov na ulici Na Karasiny. Ďakujem za urgentné vyriešenie problému.
P.S.: Odpoveď typu mesto nemá finančné prostriedky nepovažujem za adekvátnu.

10. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme a stanovíme spôsob riešenia problému. Avšak každá investícia je závislá od finančných možností mesta.

O ďalšom postupe ako aj prípadnom riešení podnetu Vás budeme informovať prostredníctvom odboru výstavby MsÚ.


Michal Ďureje-hovorca mesta
10. august 2015

...

Podobný podnet tu bol na jar (https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/15476/zdevastovane-parkoviska). Netreba si robiť ilúzie, v ideálnom prípade bude z parkovísk odstránený aspoň liaty asfalt. Avšak ani k tomu doteraz neprišlo a preto parkoviská pokrýva zmes dolámaného liateho asfaltu, štrku a rozpadávajúceho sa betónu. Ale aspoň sa má z čoho dobre prášiť....
10. august 2015

vigoo vigoo

...keby sa "len" prášilo, neriešim. Ale ako to búcha do náprav a podvozku občas, ako odfrkujú kamienky do stojacich áut...dáme to preplácať správcovi parkoviska ?
10. august 2015

Martin

Chápem že nič nie je zadarmo ale s tými plochami treba už naozaj niečo robiť. Lepšie ako momentálny stav by asi bolo keby sa liaty asfalt aspoň ofrézuje a ostane tam pôvodný pevnejší betónový podklad.
11. august 2015

...

Samotné vyfrézovanie asfaltu by nebolo riešením, betón je v mizernom stave a po pár mesiacoch by bolo z parkoviska betónové štrkovisko. O prachu ani nehovorím, stačí si spomenúť ako to vyzeralo keď bola vyfrézovaná cesta Na Karasiny.
11. august 2015

vigoo vigoo

...najideálnejšie riešenie by bolo použiť liaty betón...tak ako to robia na najmodernejších diaľniciach...chodím trebárs po Pražskom okruhu, ten je robený touto technológiou, je to trvácne, nerobia sa koľaje...a je to lacnejšie ako technológia s asfaltom.
11. august 2015

...

Betónový povrch na parkoviskách by bol najlepším riešením. Avšak na Slovensku sa na tieto účely betón prakticky vôbec nepoužíva a asfaltová lobby sa snaží všetkých presvedčiť, že nič lepšie ako asfaltbetón neexistuje. Betónová vozovka má neporovnateľne dlhšiu životnosť ako asfaltová a vlastnosťami sa jej vyrovná. Lenže žijeme na Slovensku, tak na to rovno zabudnime.
12. august 2015

Odpoveď samosprávy

Plocha je značne zanesená odpadom z rozpadnutého liateho asfaltu. Primárne uvedené vyčistíme. Keďže je plocha z liateho asfaltu so vysokou mierou degradácie, odporučíme uvedený priestor do zoznamu plošných opráv pre nasledujúce roky a zároveň nerovnosti sanujeme kamenivom spevneným cementom. Oprava asfaltovými zmesami je finančne podstatne náročnejšia a pri súčasnom technickom stave povrchu neefektívna.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
12. august 2015

vigoo vigoo

...po oprave kamenivom spevneným cementom ostane po zime z každého parkoviska "štrkovisko"...cement sa pri každom daždi pomaly vymýva a v zime to ľad pekne poroztláča...dočasné riešenie, žiadne riešenie...opakované náklady na opravu budúci rok.
17. august 2015

Martin

Lepšie ako krompáčom do kolena ale ako je spomenuté v príspevku vyššie, tak sa môžu výtlky znovu opravovať budúci rok a potom znovu ďalší a tak ďalej až donekonečna. V tomto prípade by bolo naozaj vhodné urobiť súvislú opravu povrchu a bude na X rokov pokoj čo môže predstavovať možno rovnaké náklady ako iba plátať a čistiť každý rok. Odpoveď referenta výstavby považujem za dostatočnú iba z polovice nakoľko oprava cementovou zmesou je iba krátkodobé riešenie.
14. september 2015

vigoo vigoo

...k vyčisteniu parkovacích plôch stále nedošlo...prečo ?
06. október 2015

vigoo vigoo

....dnes aktivační pracovníci vyčistili parkovisko od uvoľnených častí asfaltu a betónu...vďaka.
05. január 2020

Michal Dobiaš

Dobrý deň. V roku 2019 boli všetky prístupové cesty vrátane parkovacích plôch zrekonštruované. Ďakujeme za nahlásenie podnetu. Podnet je vyriešený. Michal Dobiaš poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania