Dopravné značky na Dlhej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
an 20. augusta 2015

Na parkovisku na Dlhej ulici sú umiestnené dopravné značky s vyhradeným parkovaním pre invalida, zákaz vjazdu a ďalšie značky s konkrétnou špz, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako vyrobené doma. Sú tieto značky riadne odsúhlasené podľa platných pravidiel? Nakoľko kôli týmto značkám vznikajú susedské spory.

24. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Celú situáciu preveríme a o ďalšom postupe vás budeme informovať prostredníctvom odboru výstavby MsÚ.


Michal Ďureje
hovorca mesta
28. august 2015

Odpoveď samosprávy

V tomto období prebieha kontrola dopravného značenia zameraná na odstránenie a prečistenie mesta od tohto druhu značiek ( Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel v oboch smeroch s dodatkovou tabuľkou –OKREM DOPRAVNEJ OBSLUHY a pod).
K značeniu pre ŤZP sa vyjadríme po príchode kolegyne z dovolenky, ktorá má túto agendu na starosti. Ďakujeme za pochopenie.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
10. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dopravná značka na Dlhej ulici, určujúca vyhradené parkovacie miesto pre občana ŤZP, bola po kontrole v júli 2015 a po konzultácii s poslancom Výboru volebného obvodu Staré mesto určená na odstránenie, nakoľko predmetné vyhradené miesto nebolo nikomu povolené.
V súčasnosti je už dopravná značka odstránená.



Dana Paulíková
Referent životného prostredia
Mestský úrad
13. september 2015

...

Pravidlá pri nahlasovaní podnetu
1.Pridaním a uložením fotografií alebo videa potvrdzujem, že mám právo na šírenie týchto súborov a že tým neporušujem autorské práva iných osôb.
Fotka stiahnutá z googleearth.
14. september 2015

jajaj

" ........ ďalšie značky s konkrétnou špz "
od 13.9.2015 je podnet prispievateľa „an“ akoby VYRIEŠENÝ, čo nie je pravda !
Neboli zodpovedané všetky otázky.

otázka :
1. Je toto parkovacie miesto pre ŤZP občana vytvorené v zmysle vyhlášky ministerstva životného prostredia č. 532/2002 ktorou sa ustanovujú podrobnosti o všeobecných technických požiadavkách na výstavbu a o všeobecných technických požiadavkách na stavby užívané osobami s OBMEDZENOU SCHOPNOSŤOU POHYBU A ORIENTÁCIE § 58 ods. 2.
Sú to predovšetkým osoby používajúce invalidný vozík alebo barle, ale tiež ľudia s ťažkým zmyslovým postihnutím.
2. Chýba odpoveď na otázku prispievateľa , či bola zákazová značka tzv. riadne odsúhlasená ?

NEZMAZAŤ PROSÍM, aj keď sa pravda veľmi zle číta.
16. september 2015

Odpoveď samosprávy

Posielame Vám odpoveď na otázku č. 1, ktorá je reakciou na našu odpoveď na podnet zo stránky Odkaz pre starostu, zo dňa 18.8.2015 – Dopravné značky na Dlhej ulici:
https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/20303/dopravne-znacky-na-dlhej-ulici


Otázka č. 1:
Predmetné parkovacie miesto je povolené podľa Všeobecne záväzného nariadenia mesta č. 157/2014 o miestnych daniach ako záber verejného priestranstva za účelom vyhradenia parkovacieho miesta pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP), po prerokovaní a posudzovaní žiadosti osoby s ŤZP podľa kritérií schválených Mestským zastupiteľstvom v Prievidzi v zmysle U-MsZ č. 61/2009 zo dňa 24.2.2009, v znení U-MsZ 171/09 zo dňa 28.4.2009, v Komisii starostlivosti o obyvateľov a následne vo Výbore volebného obvodu č. I.
Za predmetné vyhradené parkovacie miesto si užívateľ platí miestnu daň za užívanie verejného priestranstva.

Pokiaľ ide o odpoveď č.2. zodpovie referentka pre dopravu MsÚ


Dana Paulíková
Referent životného prostredia
Mestský úrad
16. september 2015

Odpoveď samosprávy

Predmetná zákazová dopravná značka bola odstránená.
Pokiaľ ide o odpoveď či bola alebo nebola riadne odsúhlasená, môžeme povedať, že vzhľadom na vek predmetnej značky nie je možné takto odpovedať. Spis k predmetnej značke už nie je zachovaný.

Ešte by sme radi upozornili na fakt, že žiaľ tento podnet vykazuje znaky susedských sporov. Vyzývame verejnosť, aby susedské spory riešili formou bytových spoločenstiev na spoločných stretnutiach SVB.

Lucia Dujničová - referent dopravy
+
Michal Ďureje - hovorca mesta
16. september 2015

...

Predmetné vyhradené parkovacie miesto ODPORUČILA prideliť Komisia starostlivosti o obyvateľov konaná dňa 14.8.2013 - Jozefovi Z..., Dlhá ul. 44/x, Prievidza – bez obmedzenia.
Žiadateľ doložil stanovisko odborného lekára - objektívny nález a vyjadrenie po koľkých metroch má žiadateľ klaudikácie (krívanie).
Komisia starostlivosti o obyvateľov dňa 12.1.2011, 17.8.2011, 12.10.2011 a 17.7.2013 NEODPORUČILA prideliť vyhradené parkovacie miesto, nakoľko žiadateľ NESPLNIL schválené kritériá na prideľovanie vyhradeného parkovacieho miesta pre občanov ŤZP v zmysle U-MsZ č. 61/2009 zo dňa 24.2.2009, v znení U-MsZ 171/09 zo dňa 28.4.2009
Teraz je každému jasné, že sa nájde vždy spôsob ako si presadiť svoje záujmy. Dôležité je stanovisko odborného lekára a Výboru volebného obvodu.
16. september 2015

...

Tak toto je riadny cirkus. Ako je možné, že neexistuje sprievodná dokumentácia k predmetnej značke !
Cesty I. II. triedy majú tzv. "Pasport ciest", kde je rozpracovaný každý kilometer cesty s popisom aké dopravné značenie (vodorovné, zvislé) je v danom úseku. Tento pasport schvaľuje VÚC, a musí ho mať k dispozícii každý MÚ, ako aj Správa ciest, ktorý zodpovedajú za cestu. Tak isto musí byť aj záznam o dočasnom znační ( napr. rozkopávky, obchádzka ... ) a toto značenie ako aj každé iné musí byť schválené VÚC + políciou ( ODI - Dopravný inžinier )
Verejne by ste to takto nemali prezentovať, to si môže hocikto značku ktorá sa mu nepáči odstrániť a naopak ktorá mu vyhovuje osadiť.
Odstránená dopravná značka v prvom rade obmedzuje obyvateľov domu. Prípadnú kolíziu s vozidlom si beriete na zodpovednosť ?
Tak isto bola odstránená aj zákazová značka na Košovskej ceste smer na cyklistickú trasu Koš. Je len otázka času kedy aj tam dôjde k nehode.
Zaujímavé riešenie problému - odstrániť značku a tváriť sa, že sa nič nedeje. PODNET VYRIEŠENÝ.

Pokiaľ podľa Vás podnet vykazuje znaky susedských sporov a je to v rozpore s pravidlami užívania treba ho vymazať. To, že to napísal prispievateľ „an“, nemusí byť pravda.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania