Urobte prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Lubo 07. septembra 2015

Pred 25. rokmi tu bol prechod pre chodcov.
Ak pride niekto autobusmi c.3, 8, 40, 90 a chce sa dostat do arealu byvaleho rolnickeho druzstva, ma dve moznosti.
Bud vypije Redbul a ponad cestu preleti alebo porusi zakon a prejde po mieste, ktore nie je vyznacene ako prechod pre chodcov.
Riskuje, ze ho zrazi auto (dnes skoro zrazilo jednu babicku, ktora vliekla dve tasky) alebo ze dostane pokutu. Je to len par EUR......

09. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu. Táto konkrétna požiadavka prichádza zo strany obyvateľov takmer pravidelne.
V tomto prípade sme na vyznačenie priechodu pre chodcov nezískali potrebné povolenie. Akúkoľvek zmenu v doprave môžeme vykonať so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu.
Odpoveď na podnet zabezpečí referent pre dopravu MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
02. október 2015

Odpoveď samosprávy

Budovanie nových priechodov pre chodcov je podmienené súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu. V tomto prípade nie je možné vybudovať priechod nakoľko nie sú splnené základné podmienky platnej legislatívy a príslušných noriem ( priechod musí byť napojený na chodník, osvetlený a iné). Máme nesúhlasné stanovisko ODI na vybudovanie priechodu pre chodcov v tejto lokalite.
Chodec môže použiť aj iné miesto ako priechod pre chodcov, len sa musí ubezpečiť, že neohrozí seba a ostatných účastníkov cestnej premávky.


Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
02. október 2015

Lubo

Je mi jasné, že najprv tam musí auto zabiť nejakú babičku, aby sa tam urobil priechod.
Často čakávam na zastávke a vidím občas, ako babička so smrťou v očiach, ťahajúc tašku na kolieskach, uniká rútiacemu sa autu. Mnohí vodiči "majú na háku" pribrzdiť. Legislatíva nehovorí, že priechod má spájať dva chodníky. Hovorí, že priechod má byť napojený na chodník. Na strane RD je chodník, takže legislatíva splnená je. Pozdravujem pánov z PZ, že ak budú mať chuť, nech si prečítajú nápis na dverách ich služobných automobilov!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania