Káble v stromoch

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
René Straškraba 19. októbra 2015

Okolo domu na Rudnaya 212 su stromy zavesené konármi na kábloch ktoré vedú z jedného domu do druhého. Už žiadame mesto o orezanie týchto stromov 3 roky a všetky ostatné už sú orezané ale týchto čo sú najnebezpečnejšie sa nikto ani nedotkol. Poraďte kde máme napísať aby sme sa konečne mohli prestať báť pri každom nápore vetra či nezhodí pol strechy.

20. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme prostredníctvom mestskej spol. TSMPD ktorá zabezpečuje opiľovanie konárov. Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí TSMPD.


Michal Ďureje
hovorca mesta
21. október 2015

Odpoveď samosprávy

Predmetnú lokalitu opílime do konca októbra 2015. Práce bude realizovať mestská spol. TSMPD. Pôjde o náročnejšie práce, pretože ich realizácia si bude vyžadovať práce na plošine.

Silvia Masariková
Vedúca strediska záhradníckych služieb
04. november 2015

René Straškraba

Neviem či nemá niekto kalendár ale už je november a opílené tie stromy ešte nie sú.
04. november 2015

Odpoveď samosprávy

Posielame fotky opílenia ul. Rudnaya. Konáre v kábloch sme opílili. Práce sa realizovali v 44. týždni počas prostredníctvom mestskej spol TSMPD.



Silvia Masariková
Vedúca strediska záhradníckych služieb
04. november 2015

René Straškraba

Teraz už chápem prečo tri roky sa nemôžeme dopracovať k tomu aby niekto opílil tie naše stromy. Keby ste si pozreli GPS značku ktorú som bol zadal hneď na začiatku zbadali by ste že som hovoril o stromoch ZA DOMOM a nie na boku pri ceste !!! A písal som o kábloch vedených z jedného domu k druhému , nie od jednej lampy k druhej (malý rozdiel).Dá si niekto tú robotu a obíde ten dom aj zozadu (z predu sú vchody) aby zbadal to že keď napadne na tie stromy sneh tak sa oprú do tých káblov a zhodí niektorú zo striech? Je vôbec niekto kto by to dokázal ? 3 roky a zase to niekto nepochopil.
12. november 2015

René Straškraba

Ak potrebujete viacej času na odpoveď, stačí povedať , dám vám kľudne aj číslo žiadosti registrovanej na mestskom úrade Prievidza z roku 2012 aj s fotodokumentáciou, kde je naša žiadosť o orezanie daných stromov. Alebo sa máme začať radiť s právnikmi že kto je za čo zodpovedný a ako dlho mu trvá zreagovať? Len mi dajte vedieť, určite aj verejnosť to bude zaujímať akú pomoc môžu očakávať keď sa aj im niečo podobné stane. Od 4.11 čakám na odpoveď, to musí zasadnúť celá mestská rada aby mi niekto zodpovedný za zadanú zákazku odpovedal prečo ju vykonali úplne inde než znela zákazka a kedy to mieni napraviť ten kto to pomrvil?
12. november 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská spol. TSMPD zabezpečovala opílenie konárov na ul. Rudnaya. Tie najkritickejšie konáre v kábloch sme opílili (aj teda čo boli priamo v podnete na OPS ), na ďalších miestach sme opiľovali len tie čo najviac ohrozovali majetok a ľudí. V časti, ktorú uvádzate sa nachádzajú telefonické káble a káblové rezvody iných spoločností. V týchto prípadoch ale dané práce musia vykonávať predmetné spoločnosti. Rovnako aj umiestňovanie a trasovanie káblov musí byť zabezpečované zo strany správcov vedení tak, aby neprechádzali cez koruny stromov.

Ak by sme pri opiľovaní konárov, t.j. realizácii prác, ktoré má zabezpečovať iná spoločnosť náhodou nešťastne prerezali káblový rozvod, museli by sme zabezpečiť jeho náhradu. Tým by sme mestskej spoločnosti spôsobili škodu. Opílenie konárov prebehlo v rámci našich kompetencií a možností.


Silvia Masariková
Vedúca strediska záhradníckych služieb
12. november 2015

René Straškraba

Ďakujem pani Masariková za rýchlu odpoveď. No nedá mi sa neopýtať (nakoľko ako prvé som to skúšal vybaviť cez správcu káblových rozvodov p.Révického), neskončilo by to znovu u vás, keby sme aj požiadali správcu káblových rozvodov, nakoľko on sám nemôže zasahovať do zelene mesta Prievidza, tá je vo vašej kompetencii. Takže čo, máme požiadať správcu aby požiadal vás ? Je to síce cez Košice ale ja to urobím ak to pomôže.
12. december 2015

Odpoveď samosprávy

Na vysvetlenie daného podnetu riešili sme podnet s fotkou , ktorú som priložila aj ja a ktorá bola pôvodne vyznačená na OPS ako „ konáre v kábloch „ a nie fotku pridanú z opačnej strany bytovky. Akonáhle nám to klimatické a vegetačné podmienky ( podľa § 17 ods. 5) vyhlášky č.24 /2003 – opiľovanie konárov v čase mimo vegetačného obdobia t.j. 1. 10. – 31.3. sa smie vykonávať len do priemeru 5 cm ) dovolia, opílenie predmetných konárov samozrejme zabezpečíme.

Ing. Silvia Masariková
Vedúca strediska záhradníckych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania