Triedenie odpadu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Robert 29. októbra 2015

Chcel by som Vás požiadať o možnosť zvážiť víziu realizovať návrh o rozdeľovaní a triedení vyhadzovaných potravín občanmi mesta Prievidza, ktoré sú ešte nepoškodené, kvalitné a nezávadné do špeciálne vyhradených kontajnerov respektíve nádob z dôvodu recyklácie, ochrane potravín, živ. prostredia a ochrane ľudského života.
Pre niektorých občanov v núdzi sa tak stanú záchranou života a nájdu uplatnenie a úžitok namiesto škody, rozkladu a bezvýznamnosti. Takisto sa tým prispeje k ochrane prostredia a kvality života aj tým, že sa tak zabráni vyberaniu odpadových kontajnerov občanmi v núdzi, a tým aj vzniku šírenia infekcií, nákaz a chorôb.
Môžeme takto zachrániť potraviny, zdravie a nejeden ľudský život. Verím, že nájdem u Vás pochopenie. Ďakujem.
ps:ospravedlnujem sa za foto z internetu

30. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Triedenie odpadu podlieha príslušným legislatívnym normám. Preto, uskladnenie potravín pri smetných nádobách s cieľom ich ďalšieho využitia je problematické z pohľadu hygienických noriem.
Avšak ak máte už v súčasnosti potraviny, ktoré nechcete vyhodiť do komunálneho dopadu, je lepšie ak využijete možnosť ich ďalšieho darovania Charite dome sv. Vincenta: http://www.farapd.sk/charita/
Následne bude jedlo využité ľuďom, ktorí ho potrebujú.


Michal Ďureje
hovorca mesta
30. október 2015

vigoo vigoo

...takže si budeme prikrmovať krysy...presne tie, na ktoré voláme políciu, keď sedia opití na schodoch, posedávajú pod kríkmi, znečisťujú okolie...zapáchajú...keď chcete byť solidárny, nič proti, dajte im najesť doma. Potraviny by v princípe nemali vyhadzovať vôbec...to je plytvanie, nápravu treba v prvom rade spraviť doma pri nákupoch.
30. október 2015

Viktor

vigoo vigoo: tak toto je asi prvý krát čo s Vami bez výhrady súhlasím. To by už vyzeralo keby sme vyhadzovali staré potraviny do kontajnerov z ktorých by si ich niekto mohol vyberať. To je nápad.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania