Dopravná značka v strede chodníka na Včelárskej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Dopravná značka je umiestnená v strede chodníka na Včelárskej ul. .

19. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Pri ostražitejšom pohľade si musíte všimnúť zásadnú vec. Značka nie je osadená na chodníku. chodník pre chodcov je trasovaný poza oporný stĺp ktorý je súčasťou objektu. Dopravne značenie jasne vyznačuje priestor parkoviska a priestor vedľa oporného stĺpu je len prepojením parkoviska a pešej zóny.
Dopravné značenie neprekáža pohybu chodcov. Nachádza nad pozdĺžnym parkoviskom pričom chodci majú k dispozícii dostatok priestoru pre pohyb popred objekt. Umiestnenie dopravného značenia nebudeme meniť.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

+
Michal Ďureje
hovorca mesta
19. november 2015

Ľubomír

Dobry deň. V prípade výjazdu vozidla z predajne je chodec nutený ísť po chodníku vedľa cesty pričom takej mamičke s kočiarom táto značka prinajmenšom zťažuje prechod. Myslím že samotnému majiteľovi objektu a i mestu by malo záležať na vytváraní bezpečných a jednoduchších možností na chôdzu. Je to prinajmenšom nelogické a zťažujúce riešenie voči chodcom. Mňa teda Vaša odpoveď neuspokojila.
19. november 2015

Anonymný užívateľ

Odpoveď na podnet sa tvári logicky, avšak ide o obyčajné klamstvo, či už z nevedomosti alebo nebodaj zámerne. Na mieste pôvodného chodníka bolo vybudované parkovisko predajne áut Suzuki. Na MESTSKOM pozemku ! Nezmyselné obchádzanie poza oporný stĺp vedie po SÚKROMNOM pozemku. Podľa odporúčania by mamička s kočíkom (na fotke) mala kľučkovať popri autách pred predajňou a vedľa oporného stĺpu, čo je skutočne úchvatný nápad. Takže očakávame odpovede na nasledovné otázky:

1. Kto schválil úplne absurdné vybudovanie parkoviska na mieste chodníka bez realizácie adekvátnej náhrady chodíka (ktorá samozrejme neexistuje) ? Nejde o čiernu stavbu ?
2. Bude nariadené odstránenie parkoviska a jeho uvedenie do pôvodného stavu, teda pôjde znova o riadny chodník ?
3. Kedy bude značka Zákaz státia z CHODNÍKA premiestnená na primerané miesto ?
19. november 2015

Anonymný užívateľ

20. november 2015

Odpoveď samosprávy

Ako je v odpovedi uvedené, pod dopravným značením „zákaz státia“ sú umiestnené dve pozdĺžne parkovacie miesta. Parkovacie miesta sú označené zvislým dopravným značením (viď fotografia, značenie umiestnené pri pravom okraji) a taktiež sú tieto miesta fyzicky oddelené do chodníka obrubníkom s výškovým rozdielom. Veríme, že je jednoduchšie pre mamičku s kočíkom prejsť po rovnej ploche pri objekte a nie cez dva skoky a prípadne stojace vozidlá. Z popisu a obrázku je zrejmé že nejde o chodník ako je v podnete niekoľko krát mylne uvedené.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
23. marec 2016

Anonymný užívateľ

Od referenta odboru výstavby sme sa dozvedeli, že "Veríme, že je jednoduchšie pre mamičku s kočíkom prejsť po rovnej ploche pri objekte a nie cez dva skoky a prípadne stojace vozidlá. ".

Na fotkách je jasne vidieť, že s realitou nemá toto odporúčane nič spoločné. Úplne bežne stojí auto nielen na chodníku, ktorý sa tvári ako parkovisko (momentálne ide o čiernu stavbu) a zároveň stojí auto na ploche vedľa predajne. Obísť autá je možné jedine po ceste, čo je skutočne úžasné riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania