Smetná nádoba na ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 30. novembra 2015

Bude smetná nádoba vedľa chodníka na ulici Gorkého premiestnená priamo na susediace ihrisko ? Smetná nádoba je na uvedenom mieste zbytočná a dôsledkom toho sú odpadky porozhadzované po detskom ihrisku, keďže k smetnej nádobe je potrebné vyštverať sa do prudkého svahu.

Samotné ihrisko je pritom normálne dostupné iba z ulice Benedikta, z ulice Gorkého sú iba schody a prudký svah, čo je pre rodičov s kočíkmi ideálna kombinácia.

Vybuduje sa k tomuto ihrisku zodpovedajúci prístup ?

Ideálnym riešením by bolo vybudovanie chodníka spájajúceho ulicu Gorkého a Benedikta, čo bolo v minulosti zo strany samosprávy úspešne zamietnuté.
(https://www.odkazprestarostu.sk/prievidza/podnety/9196/vybudovanie-spojovacieho-chodnika)

03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Tento podnet pokladáme za irelevantný, resp. miera problémovosti nie je žiadna.

1 : nepokladáme za zbytočné súčasné umiestnenie smetnej nádoby. Na danom mieste je chodník pre peších.

2: nepokladáme za správne posúvať smetnú nádobu ktorá je od ihriska 2 metre bližšie k ihrisku. Súčasné umiestnenie je vhodne kvôli prístupu áut, ktoré zabezpečujú vysýpanie smetí. Taktiež zaznamenávame skôr iné reakcie a to tie, že mamičky nepovažujú za správne umiestňovanie odpadových košov v blízkosti ihrísk, pretože najmä v letných mesiacoch lietajú okolo odpadkov osy. Čo pre malé deti predstavuje skôr riziko.

3: Ako vyplýva aj z fotky, prístup na ihrisko vôbec nie je zlý, práve naopak je priamo ideálny.
Taktiež nesúhlasíme, že do ihriska vedie prudký svah.


Michal Ďureje
hovorca mesta
04. december 2015

Anonymný užívateľ

Hovorcu mesta chcem poprosiť, aby sa vo svojich odpovediach zdržal vyjadrení o relevantnosti či irelevantnosti podnetu. Ak má niekto iný názor ako hovorca mesta, tak to rozhodne neznamená, že tento názor je nesprávny alebo dokonca irelevantný !!!

Odpoveď na podnet poskytol človek, ktorý na uvedenom ihrisku osobne nikdy nebol a celú situáciu "odborne" posúdil iba na základe fotky z Google Street view. Inak by určite nepísal nezmysly o výbornej dostupnosti ihriska.

1. Smetná nádoba na súčasnom mieste nemá význam, na 95% ju využívajú návštevníci detského ihriska, frekvencia iných chodcov na tomto chodníku je minimálna. Vyprázdňovanie nádoby je rovnako možné aj z ulice Benedikta, takže jej premiestením sa z tohto hľadiska nič nezmení.

2. Považovať za argument tvrdenie, že "nejaké mamičky nepovažujú za správne umiestňovanie košov v blízkosti ihrísk" je skutočne scestné. To majú byť smetné nádoby 200 metrov od ihrísk ? Stačí sa pozrieť na neporiadok na tomto ihrisku, keďže smetná nádoba je umiestnená úplne nevhodne. Ako je potom možné, že na oplotenom ihrisku na Gorkého ulici je smetná nádoba priamo pred vstupom na ihrisko ? Nikto sa na to doteraz nesťažoval ?

3. Ihrisko je z ulice Gorkého prakticky nedostupné kvôli STRMÉMU svahu. V podnete je jasne uvedené, že sa to týka hlavne rodičov s kočíkmi. Bude vybudovaný spojovací chodník Gorkého - Benedikta ?


Žiadam o adekvátne odpovede na uvedené otázky, resp. na vyriešenie tohto vcelku banálneho problému. Hovorca vo svojej odpovedi neprejavil ani minimálnu snahu o konštruktívne riešenie situácie.
04. december 2015

Michal Dureje

Rád zareagujem na autora podnetu, resp. jeho aktualizáciu. :-) nakoľko prešiel do osobnej roviny.
Predmetné pieskovisko rád a často navštevujem so svojou dcérou ktorá má 14 mesiacov. Môžem vám poslať niekoľko fotiek :-) aj selfie :-)
Nikdy mi nerobilo problém a to ani mojej manželke dostať sa k predmetnému pieskovisku a to zo všetkých možných strán. Takže tento podľa vás problém môžem posúdiť aj osobne.
Váš argument, že k ihrisku nevedie chodník a je potrebné ho vybudovať, je naozaj neopodstatnená požiadavka. Rovnako ako chýbajú pri ihriskách prístupové chodníky, chýba v Prievidzi aj metro, kúpalisko, nemocnica, mrakodrapy a iné projekty, ktorých relevancia a potreba je naozaj zbytočná.
Je úplne jedno ako ďaleko je vzdialený odpadkový kôš, teda či je vzdialený dva metre alebo 2,5 metra :-) . Každý kto chce, predmetný odpad do koša vyhodí, tá možnosť tu je a je dostupná.
Podnet bol prebratý s odborom výstavby MsÚ a pokladáme ho za uzavretý. Nezdá sa nám ako vhodné riešenie, vybudovanie chodníka k jednému pieskovisku.
06. december 2015

...

Keď hovorca mesta nemá argumenty, začne tárať piate cez deviate (chýba v Prievidzi metro a podobné táraniny). Takýto spôsob "komunikácie" by obyvatelia mesta čakali možno od absolventa speciálnej základnej školy a je absolútne nedôstojný hovorcu mesta. Nehovoriac o mimoriadne arogantnom spôsobe odpovede na úplne obyčajný podnet.
30. december 2015

...

Podnet musí byť za každú cenu označený ako vyriešený, preto hlasuje celý mestský úrad a popri tom horlivo klikajú súhlasne na komentár hovorcu a nesúhlasne na logický a opodstatnený komentár obyvateľa mesta. Iba dnes pribudlo minimálne 5 súhlasov s komentárom p. Ďurejeho, skutočne trápne divadlo ....
05. január 2016

Braňo

Páči sa mi ako tu trojbodkoš pení lebo jeho "úžasné" nápady a pochody nenachádzajú oporu. :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania