Nový priechod - Clementisa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 14. decembra 2015

Kvôli komplexnosti a mimoriadne obmedzenému priestoru na zadanie podnetu sa jeho celé znenie nachádza na obrázkoch k podnetu.

Samospráva pri odpovediach nie je limitovaná počtom znakom, preto môže poskytnúť rovnako vyčerpávajúce odpovede.

16. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí referentka dopravy.


Michal Ďureje
hovorca mesta
18. december 2015

vigoo vigoo

Nelogický krok...rozhodne by mal takýto prechod viac zmysel na spomenutej križovatke ciest "Clementisa, Na Karasiny a Gorkého...kde chýba a je oveľa viac frekventovaný prechod peších cez hlavnú cestu...
22. december 2015

Odpoveď samosprávy

Umiestnenie a realizácia ostrovčekov bola dlhodobou požiadavkou zástupcov Výboru volebného obvodu na základe komunikácie s obyvateľmi. Cieľom riešenia je zabezpečiť bezpečnosť chodcov v blízkosti frekventovaných autobusových zastávok. Fyzická prekážka do väčšie miery vplýva na rýchlosť jazdy vodičov, pričom umiestnenie ostrovčekov vytvára dva jednosmerné pruhy, ktoré umožňujú bezpečnejší priechod najzreteľnejších účastníkov cestnej premávky. Navrhované riešenie z podnetu so znížením rýchlosti sa používa len v odôvodnených prípadoch priamo v susedstve škôl a škôlok, v lokalitách s absenciou chodníka a podobne, zároveň sa zvykne dopĺňať spomaľovacími prahmi aby zníženie rýchlosti bolo naozaj zabezpečené.
Osvetlenie priechodu pre chodcov je súčasťou ďalšej etapy osvetlenia priechodov pre chodcov. Realizáciu predpokladáme v roku 2016. Umiestnenie priechodu pre chodcov vyššie na Ul. Vl. Clementisa podľa podnetu v súčasnosti nie je predmetom riešenia.


Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
22. december 2015

Viktor

Keby ste ten prechod spravili na križovatke ulíc Clementisa, Na karasiny, zase by sa našiel niekto kto by ho chcel tam kde je teraz, alebo inde. Čiže môžete robiť, aj ruky si zodrať, aj tak budete zlí. Tak mi to pripadá z týchto príspevkov. Namiesto toho aby napísal príspevok formou "bolo by vhodné do budúcnosti vybudovať podobný prechod tam a tam, tak len kritizuje. To že ten prechod bol vybudovaný na žiadosť obyvateľov a že tade chodia deti do CVC, to nikoho nezaujíma.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania