Vjazd na parkovisko - Dlhá ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 31. decembra 2015

Bude znova umožnený vjazd na parkovisko na Dlhej ulici aj priamo z Dlhej ulice, teda na mieste pôvodného vjazdu ? Tento bol zrušený výlučne z dôvodu komplikovaného prístupu, keďže bolo potrebné zastaviť vo svahu a vybrať si parkovací lístok. Parkovisko je už niekoľko mesiacov súčasťou parkovacej zóny a všetky rampy boli zrušené. Súčasný vjazd na parkovisko je nedostatočný, cesta pred vjazdom je úzka a 2 vozidlá sa vedľa seba 2 nezmestia. Vjazdom z Dlhej ulice by sa podstatne zlepšila dostupnosť parkoviska.

Budú odstránené aj betónové kvetináče, ktoré sú priamo na vjazde na parkovisko a iba zbytočne zavadzajú ?

05. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko k podnetu zabezpečí správca parkoviska mestská spol. TSMPD.


Michal Ďureje
hovorca mesta
07. január 2016

Odpoveď samosprávy

Vjazd na riešenú parkovaciu plochu neplánujeme opätovne meniť. Poslednou úpravou vjazdu, ktorá bola realizovaná v roku 2014 sme získali až 8 parkovacích miest, ktoré prevažne využívajú rezidenti bývajúci na Dlhej ulici. Ak by sme zrealizovali požiadavku obyvateľa, týchto 8 parkovacích miest by bolo zlikvidovaných. V súčasnosti fungujúci vjazd je plne vyhovujúci pre potreby parkovania a predmetné dva kvetináče sú odstránené, čo len zlepšilo prístup na predmetnú parkovaciu plochu (viď foto).

Roman Bartoš
Vedúci prevádzky parkovísk
07. január 2016

Odpoveď samosprávy

ešte sľúbená foto k odpovedi.

Roman Bartoš
Vedúci prevádzky parkovísk
12. január 2016

Anonymný užívateľ

Vyjadrenie p. Bartoša je zavádzajúce. Zablokovaním pôvodného vjazdu nevznikli ŽIADNE nové parkovacie miesta, čo je jasne vidieť na priložených fotkách. Ktorých 8 miest by muselo byť zrušených po sprístupnení vjazdu z Dlhej ulice ?!

Je pán Bartoš kompetentnou osobou, ktorá má právomoc samostatne rozhodovať o tom, čo sa bude a nebude robiť s majetkom mesta ?
12. január 2016

Anonymný užívateľ

25. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tým že sme prehodili vjazd na predmetnú parkovaciu plochu na súčasné miesto, sme dokázali vytvoriť priestor pre 8 parkovacích miest, ktoré sa nachádzajú na Dlhej ulici viď foto. Po tejto úprave nám odobril ODI Prievidza vytvoriť už spomínaných 8 parkovacích miest. Do vtedy slúžil tento priestor pre potreby obchádzania odbočujúcich vozidiel na predmetné parkovisko a bol osadení aj príslušným dopravným značením B34 Zákaz zastavenia.


Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania