Katastrofálny stav chodníkov na Bojnickej Ceste

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Neriešený
meno
misko misko 06. novembra 2012

Zdravím,
mesto obnovuje chodníky na Bojnickej ceste už asi šiesty rok no len tak ,,skok sem skok tam,, a opäť nič dokončené, ako obyčajne !! Je hanbou, že chodníky v smere od Bojníc do PD sú už roky v úbohom stave. Hlavne v letnej sezóne, ale aj mimo nej, množstvo ľudí využíva tieto chodníky na prechádzky do kúpeľného mesta. Cesta vynovená, aj verejne osvetlenie, len tie nebezpečné chodníky na Bojnickej.
Kedy dôjde k náprave ???

07. november 2012

Odpoveď samosprávy

Zlý stav chodníkov a ciest nie je len na Bojnickej ceste. Stav chodníkov a ciest je už dlhodobo zlý v celom meste. Podľa dokumentácie, niektoré cesty neboli opravované 54 rokov a v prímestských častiach mesta dokonca 62 rokov. V mestských častiach na niektorých cestách asfaltový povrch ani nie je. To len dokumentuje aký chronický je tento problém našej samosprávy.

Po údržbe ciest a chodníkov po zime 2012, kedy došlo k oprave výtlkov, sme začali s kompletnou údržbou povrchu ciest. Opravené boli tie úseky ciest, ktoré sa nachádzali v havarijnom stave – Nábr. A. Kmeťa, Ul. Clementisa a Ul. Falešníka.
Taktiež sme začali budovať chodníky - Chodník na Hviezdoslavovej ul., na Mierovom námestí pri kine Baník, Chodník na sídlisku Žabník. Viac info Tu: http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/v-prievidzi-sa-buduju-vodozadrzne-chodniky/

V rámci finančných možností robíme čo sa dá, ale s dlhom vyše 13 mil. eur, sa dá zrekonštruovať minimálny počet chodníkov a ciest.

Na roky 2013, 2014,2015 a 2016 chceme vyčleniť značné finančné prostriedky práve na kompletné rekonštrukcie úsekov ciest a chodníkov, pretože zlý stav chodníkov a ciest spolu s problémom dlhu mesta považujeme za najväčší problém Prievidze.


M. Ďureje
07. november 2012

misko

Vdaka za odpoved, no nic konkretne ohladom useku od mosta rieky Nitry po svetelnu krizovatku nebolo spomenute. Viem, ze mesto ma dlhy s predchadzajuceho obdobia. Predsa tych par desiatok m2 po oboch stranach by ste zvladli vyasfaltovat alebo vydlazdit sa da pomocou mestskych spolocnosti za priatelnu cenu, urcite nie stotisice. Naozaj to vyzera ako v zaostalej Ukrajine.
15. november 2012

Igor

Vďaka za tie kúsočky čo spravili na Severe(vid foto ul. Clementisa). Ked sa staval tunel v centre Sever bol dobrý ako obchádzkova trasa pre kamióny a ťažkú techniku, kedy došlo k totálnemu rozbitiu povrchu cesty ul.Clementisa. Časť bola zrekonštruovaná po skončení výstavby už spomínaného tunela(po križovatku pri SEVERKE). A až na konci tohto roku došlo k oprave dvoch cca 60m úsekov, čo ale nerieši dezolátny stav zvyšku cesty od zástvky MHD lesopark až po cintorín. To však už ani nespomínam naväzujúcu sieť sídliskových komunikácií.
07. december 2012

Odpoveď samosprávy

Cestná infraštruktúra je dlhodobo zanedbávaná oblasť rozvoja mesta. Zlý stav ciest a chodníkov nenastal za 2 roky. Cesty na sídlisku Píly neboli opravené už takmer 52 rokov. Prímestské časti nemajú na niektorých uliciach asfalt.




V budúcoročných prácach sa mesto bude zameriavať predovšetkým na opravu chodníkov a ciest v najfrekventovanejších miestach svojich mestských častí. Podľa plánu údržby ciest a chodníkov mesto Prievidza pripravuje opravu celkovo 14 ciest, v celkovej rozlohe 46 175 m2 a 7 chodníkov s rozlohou 5922 m2.




Vo volebnom obvode I. (Necpaly, Námestie Slobody, Staré mesto, Žabník) je plánovaná oprava ciest Sv. Cyrila a Kláštorná a chodníky na ul. Hollého a Železničiarskej.

Na sídlisku Píly bude zrealizovaná oprava ciest Trhová a Duklianska a chodníkov na Sládkovičovej a Baníckej ulici.

Taktiež je plánovaná oprava ciest na Rázusa a Nábrežnej a chodníku na ul. Tolstého rad vo volebnom obvode Zapotôčky- Nové mesto.

Na Kopaniciach sa plánuje oprava ciest na ul. Clementisa a Benedikta 1- 17 a chodníky taktiež v časti Clementisova a A. Kmeťa.

V prímestských častiach sú naplánované opravy ciest: Veľká Lehôtka – Strmá a Uhlištná, Malá Lehôtka – Krížna, Na lánoch a Hradec – Richtárska a Družstevná.


M. Ďureje
24. december 2012

jurys

Chodník na Mierovom námestí je super!
26. december 2012

misko

zevraj pani maxackofa sa xysta na mega rekonstrukcie mestskyx komunikaci na rok 2013,,, ze take este PD nezazilo,,, no som zvedavy !!! Lebo te cesty a xodniky ,,dovi dopo,,
27. december 2012

Paťo

Dobrý deň, chcem sa pripojiť k názoru toho pána, ktorý dal podnet, ohladom chodníkov na Bojnickej ceste, ten stav je naozaj hrozny, keď idete od železničného depa smerom ku kauflandu, takže po pravej strane cesty, tak ten chodník je v hroznom stave, naozaj hanba a to by mala byť priorita aj v zhľadom k tomu, že tým chodníkom prejde naozaj masa ľudí, najhoršia časť je od papiernictva ševt po koniec bývalej pošty 4, to je des a hrúza, plus polmetrova trava na obrubníku, to je akútny stav!
28. december 2012

misko

vyzera to tak ze maxackofa ma ine priority,,, to naozaj netreba miliony ani statisice na tie chodniky,,, rozkuskovane,,,strana kde je Septima prerobena trochu okolo sportovej haly a zvysok Hanbaaaa a hnuuuus,, Robte s tym uz nieco damy/pani mestsky,,,,!!!!!!!!!!!!
31. január 2013

obcan1975

Odporucam kompetentnym ist sa pozriet napriklad do Hlinika nad Hronom alebo doNovej Bane, maju tam krasne nove chodniky v dlzke niekolko kilometrov a aj vizualne splnaju poziadavky civilizovanej krajiny EU. Tu sa urobi 200m chodnika za rok a mame byt spokojni. Pani primatorka, kolko novych laviciek alebo detskych ihrisk ste dali urobit??? Nic alebo malo ale hlavne, ze na znacky o parkovani sa naslo 50 000
euro. Na 150metrovej ulici M.Misika je ich 14ks!!!!!!! A preco??? No aby bol niekto spokojny, na obcana kaslat
01. február 2013

misko

Skutocne Prievidza spii a spiii ,,,, cesty a chodniky derave , najomne byty sa nestavaju,, a potom sa cuduju ze ludia odchadzaju na vidiek,,,, kde su v obciach mnohokrat v lepsom stave cesty aj chodniky !!!
15. február 2013

Marek

V nedalekej obci rekonstruovali sposobom vyfrezovania, stopenia a znovu natiahnutia koberca...to zdaleka nie je tak nakladne...ci?
18. február 2013

obcan prievidza

stačí si pozrieť toto a hneď sa dá ušetriť a mať kvalitne opravené cesty. (nie je to ani moja firma, ani ju nepoznám, to mi nasiel ujo google, takze verim, ze sa da najst aj nakladovo vyhodne riesenie, aby ste sa nemohli vyhovarat na tradicne "nie su peniaze"). http://www.bgsysht.cz/bgquick/index.php?linkID=txt19&lang=1
18. február 2013

obcan prievidza

ale mam pocit, ze aj tak bude treba pockat az do roku 2014, ked sa bude zvolebnievat. len vtedy sa nieco robi. ale my, obcania, vas vidime celé 4 roky! a nezabúdame.
25. apríl 2023

frantisek

dobry den, prosim o znovuotvorenie a znovuzaslanie samosprave. ani po niekolkych rokoch tu nebolo nic spravene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania