Umiestnenie žltých pásov na Banícku ulicu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
František Šiller 14. januára 2016

Bolo by možné v nastávajúcom období namaľovať na Baníckej ulici na miestach, kde sa napája ulica J.Palkoviča a ulica J.Siváka, na stranu chodníka žltý pás, ako je to aj na iných miestach v meste? Pravidelne tu v poobedňajších hodinách parkujú autá aj vtedy, keď sú parkovacie miesta na Baníckej ulici, vzdialené cca 5-10 metrov od týchto križovatiek, VOĽNÉ. Auto zaparkované v týchto T-križovatkách sťažuje prejazd smetiarom a ostatným autám, ktoré potom robia "koľaje" do trávnika.

18. január 2016

Odpoveď samosprávy

Zásadným nedostatkom cestných komunikácií na sídlisku Píly sú ich šírkové parametre. Tieto cesty sa budovali v čase, kedy neboli zaťažené tak intenzívnou dopravou ako je tomu v súčasnosti.

Trvalé dopravné značenie podľa zákona 08/2009 Z.z. § 61, ods. (1) Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smie používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

V prípade Baníckej ulice sa neuvažuje s vyznačením dopravného značenia, nakoľko šírkové pomery miestnej komunikácie nie sú vyhovujúce na státie vozidiel.


Michal Ďureje
hovorca mesta
18. január 2016

František Šiller

Všetci vieme, že dopravná situácia na sídlisku je zlá. Vieme aj to, že šírkové pomery cesty nie sú vyhovujúce na státie vozidiel. Práve preto by bolo vhodné v kritických úsekoch križovatiek dať žlté pásy, aby tam vodiči nestáli. Nemyslíte? Práve státie týchto vozidiel obmedzuje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Prosím zamyslite sa nad odpoveďou. Vďaka.
Riešenie cez mestskú políciu nie je vždy riešením, hlavne večer.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania