#78 Zbytočná dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 14. februára 2016

Značka C 9 - Cestička pre chodcov prikazuje chodcom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh (a tiež zakazuje používanie cestičky alebo pruhu iným účastníkom cestnej premávky).

Kto a z akého dôvodu požadoval osadenie tejto dopravnej značky ? Mali chodci vo zvyku chodiť namiesto po novom chodníku po susediacich trávnatých plochách, prípadne neďalekou roklinou, a preto im bolo potrebné prikázať použiť chodník ? Alebo si extrémne široký chodník mýlili vodiči s miestnou komunikáciou a jazdou po chodníku si skracovali cestu do Necpál ? Má samospráva nadbytok finančných prostriedkov, ktoré nedokáže míňať zmysluplnejšie ?

V odpovedi neuvádzajte, ak bola značka súčasťou projektu výstavby chodníka. Zaujíma ma výlučne dôvod jej osadenia.

K podnetu žiadam aj vyjadrenie ODI.

15. február 2016

Anonymný užívateľ

Situácia na uvedenom mieste sa medzičasom zmenila. Značka C 9 - Cestička pre chodcov bola umiestnená na stožiar verejného osvetlenia a na stĺpiku sa objavila nová značka C 18 - Koniec cestičky pre chodcov. To sme sa už v Prievidzi dostali do štádia úplnej degradácie zdravého rozumu ?!!! ŽIADNY predpis nevyžaduje na tomto mieste použiť značku C 9 alebo C 18 ! Značka C 9 je príkazová, nie informatívna značka a používa sa v prípadoch, keď sa chodník nachádza vedľa vozovky !!!

Hoci je použitie značiek úplne zbytočné, ešte sú aj nezmyselne umiestnené. Chodník totiž nezačína ani nekončí na mieste súčasného umiestnenia značiek, ale o približne 10 metrov ďalej, teda hneď za priechodom pre chodcov. Takáto nekompetentnosť ale v Prievidzi už nikoho neprekvapí.

Značka C 9 v najlacnejšom prevedení pritom stojí približne 33 Eur, za celkovo 4 značky teda mesto úplne zbytočne zaplatilo minimálne 132 Eur k čomu treba ešte prirátať stĺpiky, úchyty značiek a cenu za montáž.

Budú rovnakým spôsobom označené úplne všetky chodníky v Prievidzi ?
18. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referent pre dopravu MsÚ.
V prípade, že chcete vyjadrenie Okresného dopravného inšpektorátu, prosím kontaktujte priamo dopravný inšpektorát. Portál Odkaz pre starostu je komunikačný kanál slúžiaci na kontaktovanie samosprávy.
Ďakujeme za pochopenie.


Michal Ďureje
hovorca mesta
24. február 2017

Anonymný užívateľ

Žiadna odpoveď ani odstránenie úplne zbytočných a nezmyselných značiek. Podnet NERIEŠENÝ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania