#99 Nesprávne umiestnená dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 14. februára 2016

Značka P 9 - Koniec hlavnej cesty na Mariánskej ulici je osadená v rozpore s dopravnými predpismi. Podľa vyhlášky č. 9/2009 značka P 9 informuje o tom, že na NAJBLIŽŠEJ križovatke táto cesta už nie je hlavnou cestou. V obci sa značka č. P 9 používa len pred skončením dlhšieho úseku hlavnej cesty, a to za POSLEDNOU križovatkou hlavnej cesty.

Značka je ale umiestnená PRED poslednou križovatkou (križovatka s ulicou Jesenského). Značku je potrebné umiestniť ZA túto križovatku na stĺpik, kde nahradí nezmyselnú a zbytočnú značku B 33 - Zákaz státia (tento problém rieši ďalší podnet).

Kedy bude značka P 9 presunutá ?

K podnetu žiadam aj vyjadrenie Okresného dopravného inšpektorátu v Prievidzi.

18. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referent pre dopravu MsÚ.
V prípade, že chcete vyjadrenie Okresného dopravného inšpektorátu, prosím kontaktujte priamo dopravný inšpektorát. Portál Odkaz pre starostu je komunikačný kanál slúžiaci na kontaktovanie samosprávy.
Ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta
05. január 2017

Anonymný užívateľ

Žiadna odpoveď ani riešenie. Podnet NERIEŠENÝ.
30. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s presunutím dopravného značenia mesto Prievidza neuvažuje. Značenie informuje účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy, bolo navrhnuté v zmysle Zásad pre používanie dopravného značenia na pozemných komunikáciách a zvyšuje mieru bezpečnosti cestnej premávky.

Pred samotnou križovatkou, kde dochádza k zmene organizácie dopravy, nie je dostatočný priestor, aby bolo predmetné značenie viditeľné umiestnené.

Referát dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania