Automobil prekáža na parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Peter 27. januára 2016

Dobrý deň prajem.
Chcel by som informovať kompetentné osoby na tento automobil , ktorý už asi 1 mesiac stojí na parkovisku Rad L.N.Tolsteho za predajňou ANS PD/ Cafe bar Jakub - oproti Slovnaft pumpe.
Nakoľko na tomto sídlisku je veľmi problémové parkovanie a nieje tam dostatok parkovacích miest , myslím si že by tento automobil mal byť odtiaľ odstránený aj keď má špz. Mi ľudia ktorý tu bývame nemáme potom kde parkovať. Ďakujem pekne za porozumenie.

28. január 2016

Mato

Peter mali by ste napisat najprv prispevok na odstranenie vasho auta uz tym sa uvolni nejake miesto potom sa moze pristupovat na odstraneni vsetkych ostatnych aut aby parkoviska ostali uplne prazdne
28. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu. Prípad preverí mestská polícia. O výsledku vás budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
28. január 2016

Peter

Milý pán Mato - moje auto nikomu neprekáža, narozdiel od niekoho viem parkovať a to auto tam prekáža viacerým ľudom nie len mne,takže na Vašom mieste by som sa zdržal komentára.Parkoviská nemusia ostať prázdne , len nech sú voľné pre tých ktorí tam bývajú. To akože takto funguje ??? - kúpim si 2-3 auta , ale budu nepojazdné, ale prihlásené a zaparkujem si ich na parkovisku vedľa seba a poviem si ... no a čo veď majú špz ??? to sme už úplný ignoranti alebo tomu potom nerozumiem. Je tu veľký problém z parkovaním a každé auto ktoré je nepojazdné, alebo stojí na jednom mieste 1-2 mesiace je podľa mňa nepojazdné a nech si ho pán majiteľ odprace. Stačí úplne že sa tam parkujú podaktorý čo majú 3-4 auta a ešte tam parkujú aj firemné. A keď už sme pri tom tak tam ešte parkujú aj čo chodia do kaviarne a potom sa tam už vôbec nedá pohnúť.
28. január 2016

marek

Vieme kto tu má 4 a viac áut a ma na háku ostatných.Narve ich všetky na parkovisko a my ostatný nemáme šancu.A keď tu je ešte nejaké ako tu píše pán peter,tak to je úplne zle.Chceme nejaké riešenie,nové parkovacie miesta napríklad.
28. január 2016

michal

Sak a ked bude kupovat obtyzden nove pneumatiky,myslite ze tam bude stale parkovat vsetky 4 auta? treba si vediet poradit predsa :)
28. január 2016

Ján

Auto ktore je nepojazdne sa neda prihlasit a ani nanom spravit EK a TK.
28. január 2016

Peter

Presne tak chce to parkovacie miesta. Napríklad miesto toho ihriska hneď vedľa na basketbal mohlo byť kľudne parkovisko , lebo ďalšie také ihrisko je hneď o 2 činžiaky ďalej - stačilo by to tam upraviť alebo zväčšiť a osadiť im tam koše a mohlo to v konečnom dôsledku stáť mesto možno aj menej . Tu je podľa mňa to ihrisko zbytočné , hrá sa tam cez leto len pár detí a to väčšinou ani nehrajú basket.

A robiť niekomu niečo také ako píše pán Michal - nieje riešenie , treba to riešiť s chladnou hlavou , najlepšie cez kompetentné osoby čiže mesto Prievidza
29. január 2016

marek

Peter,mesto nijak nezasiahne.Zrušiť ihrisko to je blbosť,Dá sa aj toto zvačšiť,len treba chcieť.To že by sa to nepáčilo niekomu,čo už.
29. január 2016

michal

Nuz tak cakajte kym to mesto vyriesi,snad sa dockate za 5 rokov....mamlasi
29. január 2016

PDman

Riešenie je jednoduché. Mesto vás zahrnie do parkovacej zóny a budete spokojní. Iné riešenie obmedzenia parkovania cudzích, alebo viacerých vozidiel v jednej rodine nie je.
29. január 2016

PDman

Riešenie je jednoduché. Mesto vás zahrnie do parkovacej zóny a budete spokojní. Iné riešenie obmedzenia parkovania cudzích, alebo viacerých vozidiel v jednej rodine nie je.
29. január 2016

Viktor

Ja by som chcel vedieť na základe čoho, akého zákona by ho mesto malo z miesta dať odstrániť, čím mi mesto zabráni vlastniť dve, alebo viac vozidiel a parkovať s nimi pred domom. Pamätám si aká bola kritika, keď mesto zriadilo parkovaciu zónu, čím rezidenti platia za druhé tretie auto viac. Keby parkovaciu zónu zriadili aj na sídliskách, tak by ste ich asi ukrižovali. To by bolo kritiky. A teraz sa môžete pustiť aj do mňa.
29. január 2016

Mato

Pokial ma niekto problem z parkovanim a chce mat miesto iste moze kludne zaplatit poplatok a zakupit si miesto aj priamo pred vchodom a nebude mat problem z parkovanim
01. február 2016

marek

Viktor,ide aj o to že,niekto má 5 áut a využíva 2 autá. 3 autá tu stoja bez povšimnutia.Zrejme aj ty máš viac aút a druhý sú ti ukradnutý.
01. február 2016

Peter

Viktor, ide o charakter a nie o zakon že ti musia auto odtiahnut,ale auto ktoré stojí na parkovisku 2 mesiace s prázdnymi pneumatikami , podľa mňa nejazdí a tak ho môže majiteľ dať preč. To je parkovisko a nie odkladacie miesto na vraky.
Mato: prečo by mal niekto platiť za miesto aby ho mal , keď sa kade tade parkujú takéto nepojazdné vraky ktoré zaberajú volné miesto ???
Tu ide hlavne o charakter ľudí ako sa chovajú .
02. február 2016

Viktor

Keď Vás to zaujíma ja mám jedno auto, aj to parkujem v garáži. Peter, pekne si to napísal: ide hlavne o charakter ľudí ako sa chovajú. A tým pádom ak to je len na ich dobrej vôli a nie je to zákonom zakázané, mesto a policajti s tým nič nespravia.
04. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nakoľko sa nejedná o staré vozidlo v zmysle zákona o odpadoch a tiež nebol preukázaný záber verejného priestranstva v zmysle VZN, majiteľ vozidla sa nedopúšťa žiadneho protiprávneho konania. Dňa 30.1.2016 sa vozidlo na mieste už nenachádzalo, bolo preparkované. Vozidlo budeme naďalej sledovať.

pplk. Mgr. Milan Gatial
zástupca náčelníka mestskej polície
pre hliadkovú činnosť a priestupkový
referát
08. február 2016

Peter

Pokiaľ má niekto 2 autá v poriadku to beriem , lebo môžu aj manželia chodiť do prace každý na aute , ale keď má niekto 3-4 autá a to má a ešte parkuje firemné auta , tak by som im dal nech si za 3 a viac aut platia nejaký poplatok ak chcú parkovať. Auta tu koľko raz stoja 2-3 vedľa seba a aj 3 dni bez pohnutia. Nech si to chodia mestský policajti pozerať keď budú mať cestu okolo a sami uvidia koľko aut firemných tam stáva - čo si človek všimne minimálne 2 osobne a 2 dodávky sa tam ešte napchajú.
25. apríl 2016

Nivy

nerozumiem, ako môže nahlasovať niekto takýto podnet. Má auto EČV a platnú STK+EK? Tak potom čo je koho do toho, že stojí mesiac bez pohnutia? Čo ak je majiteľ v nemocnici?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania