Opílenie rozkošateného stromu na ul. A.Mišúta - opakovane

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Barbara Gramantiková 24. februára 2016

Dňa 13.12.2013 som žiadala o opílenie obrovskej koruny stromu po prvý raz. Až po urgencii s označením SŤAŽNOSŤ (žiaľ, nemala som inú možnosť, lebo som sa naozaj musela posťažovať)sa problém začal riešiť - a vyriešil. Po rýchlej a ústretovej komunikácii s pp. Polončanom a Ohradzanským boli vetvy z koruny stromu na jar r. 2014 opílené. A o necelý rok začal problém úplne odznova, nakoľko strom po opílení cca 2metrov vyhnal nové prúty, ktoré sú snáď ešte o meter dlhšie? Dňa 01.10.2015 som napísala na e-mailovú adresu: [email protected] ako nástupníckej organizácii fi UNIPA a žiadala som v podstate o to isté, avšak spílenie by sa malo realizovať radikálnejšie, od kmeňa stromu. Na tento podnet som do dnešného dňa odpoveď nedostala a preto znova nahlasujem podnet na stránku mesta Prievidza.

25. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referent životného prostredia MsÚ.
O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
06. júl 2016

Barbara Gramantiková

Radikálne opílenie koruny stromu na ul.A.Mišúta,Zapotôčky-Pd.

v r. 2013 som písala za obyvateľov bytového domu na ul.Mišúta 1,3,5,7 podnet na opílenie obrovskej koruny stromu na sídlisku Zapotôčky, oproti evanj.kostolu. v r. 2015 bola moja požiadavka po niekoľkých urgenciách zrealizovaná a teraz ju obnovujem opäť - viď obrázky, ktoré dokumentujú, že po opílení dvoch metrov strom vyhnal 3metrové nové konáre. Preto prosím o obnovenie požiadavky na radikálne spílenie, navrhujem od rozvetvovania sa kmeňa, nakoľko toto nie je strom, to je rýchlosťou rastu burina. Ďakujem.
07. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Gramantíková.
opiľovanie drevín má svoje presné pravidlá, ktoré vyžadujú odborný postup. Rovnako dodáme, že žiadny strom by sme nepovažovali za burinu. Je pravdou, že tento druh stromu patrí medzi rýchlorastúce dreviny. Pracovníčka zodpovedná za údržbu verejnej zelene pôjde situáciu preveriť a stanovíme možnosti ďalšieho postupu.


Michal Ďureje
hovorca mesta
04. august 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetný strom bol opílený počas 29. týždňa. Práce realizovala mestská spol. TSMPD.

Silvia Masariková
Vedúca strediska záhradníckych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania