Nezabezpečený odvod dažďovej vody na Koncovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Martin 28. februára 2016

Na Koncovej ulici v hornej časti Parku Prepadliská sa hromadí dažďová voda na trávnatej ploche v susedstve areálu organizácie Nový domov. Keďže nie je zvedená do kanalizácie, alebo usmernená žľabmi, tečie cez chodník a po chodníku smerom dolu k Puškinovej ul. V zimných mesiacoch voda zamŕza a celý chodník sa tak pravidelne mení na "klzisko". Z bezpečnostného hľadiska je v tej dobe chodník nepoužiteľný.

29. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v mieste podnetu vykonáme obhliadku pre presnejšie zadefinovanie problému a následne prijmeme opatrenia na zamedzenie toku zrážok po chodníku.



Dušan Kohút
referent výstavby
04. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Z obhliadky je možné konštatovať, že zrážková voda vyteká na chodník po nahromadení na susednej lúke, určitou zložkou tečúcej vody je taktiež hromadenie zrážok na samotnom telese chodníka. Okolité plochy zelene sú zvyčajne nad úrovňou chodníka čo bráni v odtoku zrážok na lúku pod chodníkom a z plochy chodníka sa stáva dočasné koryto.
Na základe zistení vykonáme úpravy terénu v okolí chodníka v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza a verejnoprospešnými pracovníkmi v jarných mesiacoch v rozsahu potrebnom na zamedzenie negatívnych javov v území.


Dušan Kohút
referent výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania