Naše priestory CVČ

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 30. novembra 2012

Takto vyzerajú priestory našej ŠŠK. Niečo sa opravilo, aj formou sponzorstva, ale nie je na všetko. Rodičia karatistov nemajú na všetko. A ak sa s tým nič nespraví, bude to horšie.

01. december 2012

Marian Lichner

iste že to bude horšie a čo je veľmi závažné aj zdravotne nebezpečnejšie, možnosť úrazu,rôzne plesne,chodia tam naše deti,namiesto toho aby sa flákali po sídliskách,chodia tam rôzne vekové kategórie ľudí za svojimi záujmami a koníčkami,,je dobré že v budove kde sa venujú deti športu, kde ľudia trávia svoj volný čas pri činnosti ktorú považujú za relaxačnú,v budove do ktorej možno chodia aj deti mestských poslancov a možno aj starostov priľahlých obcí,,že v takej budove majú svoje kancelárie aj mestský policajti človek by mal byt v bezpečí keď sa venujem koníčkom,,,verím a som hlboko presvedčený,že majiteľ budovy vie čo je jeho povinnosť ved už dáke rekonštrukčné prace prebehli,,neviem kto je sponzor ale predpokladám že majiteľ budovy sa nenechá zahanbiť, :-),,nesnažit sa o nápravu v budove kde sa stretáva také veľké množstvo ludí by bolo proti logike a zdravému úsudku,,no uvidíme čo prinesie zajtrajšok
02. december 2012

Karol

Aj na tomto pripade vidiet ako byvaly primator so svojou sujtou a svojimi poslancami zo Severu rozkradol cele mesto.
02. december 2012

coromoro

no čo pán Michal Dobiaš, čo Vy na to.....
03. december 2012

ŠŠK Prievidza

Ukradnutý zvod sme dočasne nahradili plastovým kolenom. Na jar sa bude stena opravovať z rozpočtu ŠŠK Prievidza.
03. december 2012

ŠŠK Prievidza

Zničené sociálne zariadenie sa obnovilo za pomoci sponzorov a financií ŠŠK Prievidza.
04. december 2012

Božena

Dovolím si ako riaditeľka CVČ Spektrum zareagovať na túto diskusiu. Naozaj je budova v zlom stave, ale to sú všetky školské budovy a myslím, že nielen v našom meste, ale v celom štáte. V minulých rokoch sa práve vďaka Michalovi Dobiášovi investovalo do budovy nemálo peňazí a to predovšetkým na kritické problémy, ako boli dezolátne sociálne zariadenia, výmena všetkých vchodových dverí, úprava átria, ..... Problém, ktorý sa tu spomína vznikol tým, že nejaký "dobrodinec" odstránil rýnu a odkvap na stene spomínanej telocvične a tak vznikli tieto škody, ktoré riešime spoločne s rodičmi a sponzormi. Vonkajšia časť poškodenej steny sa bude opravovať na jar. Takým istým spôsobom riešime aj opravy strechy, ktorá je v hroznom stave a pravdepodobne bude potrebovať rekonštrukciu (mimochodom ako všetky strechy na školských budovách tohto typu). Teraz ju len "látame", raz na jednom mieste, raz na druhom mieste. Nie je to len problém nad strechou telocvične, ale to myslím vieme všetci. Aj touto cestou chcem poďakovať rodičom a sponzorom za ochotu a pomoc. Musela som však zareagovať aj z toho dôvodu, že Michala Dobiáša považujem za človeka, ktorý "cevecečku" vždy pomohol, keď to bolo treba a keď sa to nejakým spôsobom dalo.
04. december 2012

Ing. Ferčák M.

. O budovu je potrebné sa starať priebežne,
čim neskôr sa závada odstráni tým sú potom vyššie náklady.
Budova má príjmy z nájmu, je potrebné vyčleniť finančné prostriedky na FO (fond opráv), tak ako je to napr.v SVBaNP.
Za budovu je zodpovedný riadiaci pracovník a ním poverená osoba, ak to tak nie je, budova potom p o s t u p n e chátra.
Ing.Ferčák M
04. december 2012

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Ďakujem za komentáre aj za názory. Úplne na úvod mi dovoľte jednu poznámku všeobecnú. Ak má táto diskusia viesť k stínaniu hláv, do toto ma prosím nezaťahujte. Ja nie som zlodej, nikdy som nič neukradol a ani som nikdy nezobral žiadny úplatok. V tomto smere som úplne čistý. Ak má niekto iné vedomosti, nech sa páči nahlásiť na orgány činné v trestnom konaní. To je po prvé.
Po druhé: Za posledných 8 rokov sa do budovy CVČ Spektrum v Prievidzi investovalo asi 500 000 euro, vrátane rekonštrukcie priestorov pre Mestskú políciu. Ten pomer je asi 60 % v prospech MsP a 40% v prospech ostatných priestorov. Zrekonštruovali sa všetky vchody do budovy, väčšina sociálnych zariadení, šatne a sprchy pri telocvičniach, významne sa opravovali vnútorné steny a omietky, postupne sa vymieňajú okná a podobne. Dokonca ak porovnáte technický stav všetkých školských budov, tak CVČ Spektrum sa naozaj nemá začo hanbiť. To je druhá poznámka.
Tá tretia: vo všeobecnosti platí, že ak je niečo pokazené alebo poškodené, treba to jednoducho opraviť. Hovoril som dnes s pani riaditeľkou CVČ Spektrum na túto tému, čiastočné riešenie bolo nájdené, ale úplná oprava tejto steny bude zrejme až na jar. O tomto probléme som nevedel a preto oceňujem, že aj touto formou majú občania možnosť nahlásiť jednotlivé problémy.
Je pravdou, že budova je stále v zlom stave a vyžaduje si úplnú rekonštrukciu. Treba však brať veci reálne, že v súčasnej dobe na úplnú rekonštrukciu žiadnych budov peniaze nie sú. Okrem toho, na budove je veľký modernizačný dlh z minulosti. Ten ale nevznikol nekonaním mesta. Budova prešla do majetku mesta na základe decentralizácie majetku štátu v roku 2002. Inými slovami, štát sa zbavil všetkých svojich budov, dal ich na plecia samospráve a mesto staraj sa! Každým rokom sa ale darí niečo na budove opraviť.
04. december 2012

Silva

Michal v tvojom prípade sa netreba obhajovať!!!! Tvojou obhajobou je dobrá práca pre mesto a pre jeho občanov, ktorú vykonávaš už po niekoľké volebné obdobie. Kto ťa pozná, sleduje tvoju prácu, ten mi dá za pravdu a ten ťa vždy rád podporí. Držím palce v ďalšej práci.
04. december 2012

Božena Gatialová

Pán Ferčák máte pravdu, najnutnejšia oprava sa urobila, zabezpečili sme, aby opätovne nezatekalo, ale kompletná oprava steny je naplánovaná na jar.
04. december 2012

Ing.Ferčák M.

Z a u j a l o ma ,,štát sa zbavil všetkých svojich budov, dal ich na p l e c ia samospráve a mesto staraj sa!"
Logicky potom aj,,Mesto dalo mestské byty na p l e c ia ich obyvateľom. Vymyslelo si VZN o ,,Unikátnej archtektúre Sídliska Píly" a vznikajú umelo vytvorené problémy s SVBaNP pri ich komplexnej rekonštrukcii mestom zanedbaného bytového fondu.
Mesto dá budovy na p l e c ia ,,eseročky" a tá sa nečinne pozerá ako sa devastujú...
Zvláštny to ,,kolotoč" v y h o v o r ie k a majetok sa devastuje viac a viac a viac a viac a viac a....
Ing.Ferćak M.
04. december 2012

Dušana

Ja si dovolím reagovať ako vedúca krúžku, ktorý tieto priestory využíva. V prvom rade sa mi nepáči osočovanie osôb, ktoré so vzniknutým problémom nič nemajú... problém je v úplne inej osobe... nejaký náš spoluobčan hliníkový zvod ukradol a padajúca dažďová voda poškodila porobetónovú stenu. Upozornil nás na to vlhký roh v telocvični. Keď sme išli zisťovať, kde je problém skoro nám oči vypadli... keď sme videli zdevastovanú stenu. Nikoho ani nenapadlo obchádzať budovu a kontrolovať, čí náhodou niekto neukradol hliníkovú rúru. Akútne sa problém vyriešil plastovým kolenom, ktoré hádam nik neukradne. Momentálne začalo mrznúť, takže oprava steny pripadá na teplejšie počasie.
Za pomoci rodičov, sponzorov a riaditeľky CVČ sa nám v minulosti podarilo zrekonštruovať bočný vstup, chodbičku a sociálne zariadenie. Radujeme sa z každej novej a opravenej maličkosti. Bohužiaľ centrum navštevujú aj záškodníci, zlodeji a ľudia, ktorým nezáleží na našom spoločnom majetku. Nielenže sa kradlo z nezamknutej šatne, ale nohy dostala aj hadica od sprchy... My - tréneri potom máme hlavu v smútku, pretože nevieme zabezpečiť vyhovujúce podmienky pre našich zverencov a odbiehame z tréningu k počítačom... k peru a papieru... píšeme žiadosti, prosby na sponzorov a firmy v našom okrese, na ktoré niekedy ani nedostaneme odpoveď. Je veľmi smutné stretávať sa s ľahostajnosťou...
Musím poznamenať, že CVČ Spektrum v Prievidzi je jedným z mála príkladov fungujúceho centra voľného času na Slovensku. Dokonca má aj vlastné telocvične, ktorými iné centrá nedisponujú. Športoviská si vždy vyžadujú zvýšené výdavky, či na osvetlenie alebo vykúrenie. Bohužiaľ sa dnes nachádzame v dobe, kedy sa šetrí s každým centom. Som veľmi rada, že môžem byť súčasťou nášho CVČ, v ktorom pracujú ľudia, ktorí v dnešnej dobe ešte stále nosia ružové okuliare rovnako ako ja a snažia sa spraviť niečo navyše, čo nezahŕňa dohoda, či pracovná zmluva. Verím, že spoločnými silami, za pomoci sponzorov, mesta a rodičov detí sa nám podarí pomaličky ale isto zrekonštruovať a opraviť všetko, čo bude CVČ potrebovať, aby naše deti mohli robiť to čo ich baví v 100% podmienkach!
04. december 2012

Ing. Ferčák

Ďakujem
pani Gatiaľová a neberte to prosím osobne.
Všeobecne budovy mesta sa devastujú a mnohokrát to zrejme vyzerá, že je to úmyselne bez povšimnutia kompetentných..
Mesto má príjem po III. úprave rozpočtu
24 706 000 ( miliónov ) €...
Ing. Ferčák M.
04. december 2012

Julius

Pán Dobiaš, síce ste možno nekradol, ale odmeny za poradenstvo ste bral. Za tie peniaze čo ste dostali ste mohli aspoň vybaviť nejaký projekt na obnovu budovy CVČ, ale nič po Vás neostalo. Peniaze ste brali mesačne a ja sa pýtam za čo? Za čo. Vy a predchádzajúce vedenie musí byť spoločnosťou odsúdené morálne.
04. december 2012

Julius

Pán Dobiaš, síce ste možno nekradol, ale odmeny za poradenstvo ste bral. Za tie peniaze čo ste dostali ste mohli aspoň vybaviť nejaký projekt na obnovu budovy CVČ, ale nič po Vás neostalo. Peniaze ste brali mesačne a ja sa pýtam za čo? Za čo. Vy a predchádzajúce vedenie musí byť spoločnosťou odsúdené morálne.
04. december 2012

Michal Dobiaš

Július, ďakujem Vám, že sa staráte o zvyšovanie mojej podpory. Mesto Prievidza na základe mnou vypracovaných a predložených projektov (projekt z oblasti cestovného ruchu Zlatá prievidzská cesta, projekt kompletnej rekonštrukcie Základnej školy na Ul. Pavla Dobšinského, projekty pre CVČ Spektrum a iné) získalo z eurofondov a zo štátneho rozpočtu SR asi šesdesiatnásobne viac finančných prostriedkov ako vynaložilo na moju odmenu. Mesto na základe mojej práce získalo viac ako 1 milión euro. Možno si poviete, je to málo. A možno máte pravdu. Ale urobil som maximum, čo som mohol. A nemám sa za čo hanbiť. Ale rozumiem veľmi dobre aj Vám. Kto chce psa biť, palicu aj psa si nájde. Týmto považujem vec za uzavretú.
05. december 2012

Dajo

Cvc a všetci účastníci šport. aktivít , som presvedčený o tom, že práve v tejto chvíli sme našli ochotnych ľudí , ktorí opravia zničenu stenu na telocvicni , ozveme sa vedeniu, bohužiaľ oprava bude závisieť aj od počasia
05. december 2012

R ako Richard

to sme si všetci vydýchli, že v Prievidzi žije taký schopný človek ako Michal Dobiaš...
10. december 2012

Odpoveď samosprávy

Zlý stav mestských nehnuteľností je dlhodobo známy. Zlý stav budovy CVČ je len ďalším dôkazom investičného dlhu mesta - teda to čo malo byť opravené už niekoľko rokov skôr, stále opravené nie je. Aj prípad MŠ Závodníka je ďalším dôkazom tejto situácie.
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/staticky-posudok-z-materskej-skoly-na-ul-s-zavodnika/

Budovu dostalo do správy CVČ, že je stav tejto budovy v zlom stave, je zrejmé. CVČ robí čo môže, z vlastných alebo sponzorských financií si opravuje interiérové priestory Centra(tento rok to bolo vo výške 4697 €. t.j. rekonštrukcia okien na 2.posch. ). Pani riaditeľka dala požiadavku na opravu strechy (ktorá je tiež v katastrofálnom stave - cca 94 tis. €) tiež na výmenu okien a zateplenie.
Podobných problémov je na školách viac. V tomto roku sa neplánuje oprava CVČ ani iných škôl, niet jednoducho peňazí.


M. Ďureje + Odbor školstva a starostlivosti o občana
14. marec 2013

Julius

Pan poslanec Dobias verejne vas vyzyvam aby stebpredstavili konkretne vsetky vase prace - mesiac po mesiaci a vsetko co ste zrealizovali a za co ste dostavali odmeny. Napiste to sem na toto miesto ako aj na ine verejne fora. Davam vam na to 30 dni potom sa ozvem ja. Mimochodom stav budovy cvc je zalosny a to ste brali odmeny za poradenstvo aj pre projekty CVC? A kde su ked je budova v takomto stave? Mate 30 dni aby som na vas zmenil nazor. Obcan Kopanic
15. marec 2013

Roderik

Súhlasím s Julom. Ak je pán poslanec taký profi manažér, nech netvrdí hovediny, že už nemá archivované tie projekty. Normálny človek si veci odkladá. Vraj všetko odovzdal na úrade. Pýtam sa komu? Menovite. Kto konkrétne preberal od neho túto korešpodenciu a zrealizované práce? Moja kamoška, čo robila na úrade v Ružomberku, mi raz rozprávala, aké sú pravidlá archivácie. Všetko, čo niekto na úrade dostane, musí podľa pravidiel niekde viesť. Dá sa to vystopovať. Dokonca by si mali robiť špeciálny záznam o každom prijatom emaili.
15. marec 2013

Dalibor Franko

p.Július, pokiaľ vás nepresvedčila práca poslanca v tomto prípade p.Dobiáša za 10 rokov, tak osobne pochybujem, že vás presvedčí za 30 dní,ja osobne som rád, že väššinu voličov presvedčil. K CVC, prečítajte si vyššie články trebárs čo napísal p.Dobiáš o financovaní CVC a vynaložené prostriedky na údržbu, jednoducho každe financovanie je závislé od rozpočtu vyčleneného mestom, to znamená koľko peňazí mesto odsúhlasí toľko sa spraví. Pokiaľ máte pochybnosti zastavte sa v CVC a prejdite si zrealizované práce pevne verím že riaditeľka p.Gatiaľová Vám rada ukáže ako sa vynaložili všetky prostriedky , prípadne prechádzka od strany futb.ihriska sú viditeľné aspoň výmeny presklení a domurované časti (samozrejme všetko v rámci fin. možností)
p.Július a p.Roderik som rád, že Vás zaujíma stav CVC, ktoré slúži nám občanom a hlavne deťom, preto ponúkam možnosť spolupráce pri odstránení závady na zvode zo strechy a opravy steny, materiál na opravu zabezpečím a spoločnou prácou odstránime vzniknutý problém, navrhnite termín a do konca marca prípadne apríla odstránime vzniknutú závadu.
16. marec 2013

Dušana Čierna

Stačí dať vedieť kedy prídete, radi vás uvítame a pekne sa o vás postaráme. :)
11. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Podľa informácie riaditeľky sa v CVČ ide opravovať zatekajúca strecha a pri tej príležitosti sa opraví – vymení aj odkvap. Peniaze na opravustrechy si CVČ ušetrilo v minulom roku.

Mgr. Miklasová Vlasta
vedúca odboru školstva a starostlivosti o občana
07. november 2013

Odpoveď samosprávy

Na budove CVČ bola opravovaná strecha ako aj odkvap. Zlá strecha bola príčinou zatekania do interéru budovy. Mesto na tieto práce vyčlenilo sumu 15 tisíc euro. Podnet pokladáme za vyriešený.

Mgr. Miklasová Vlasta
vedúca odboru školstva a starostlivosti o občana

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania