Parkovanie áut na verejnej zeleni

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 26. mája 2019

Na uvedenom mieste pravidelne parkujú osobné vozidlá, ktoré vidieť na fotografiách. Zrejme zamestnanci tam sídliacej reklamnej agentúry, ktorí si takto elegantne vyriešili problém s parkovaním. Dodávkové vozidlo je zase ukážkový príklad, ako v uvedenej reklamnej agentúre vykonávajú lepenie reklamných nápisov. Autá zaparkujú na trávniku a tam im šikovní pracovníci nalepia reklamu. Toto nepotrebuje komentár.

03. december 2012

Odpoveď samosprávy

Podnet sme preposlali na mestskú políciu. V tomto prípade autá stoja na súkromnom pozemku. Prečo nie je parkovanie povolené na miestach, ktoré nie sú vyznačené ako parkovacie miesta:
Odborné stanovisko:

K značkám č. IP 27a a č. IP 27b:
Značky Zóna s plateným alebo regulovaným státím (č. IP 27a) a Koniec zóny s plateným alebo regulovaným státím (č. IP 27b) vyznačujú oblasť, kde státie vozidiel je dovolené len na vyznačených parkovacích miestach a za dodržania podmienok vyplývajúcich z použitého symbolu príslušnej značky a spresňujúcich údajov, napríklad času regulácie alebo platenia, spôsobu platenia alebo regulovania a podobne. Inak je vodičom vozidiel na takto označenom území stáť zakázané. Symbol značky č. IP 17a možno v prípade potreby zameniť za symbol značky č. IP17b.


M. Ďureje
05. december 2012

Ivan

Každopádne takéto parkovanie a v centre mesta vyzerá totálne sedliacky....
09. december 2012

vlado

platit pred potravinami na ulici mišika sa mi zda smiešne.
16. január 2013

Miro

Podľa § 25 ods. 1 písm. s) zákona vodič nesmie zastaviť a stáť na cestnej zeleni a
inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené
dopravnou značkou, podľa § 25 ods. 1 písm. u) zákona na iných miestach, kde zastavenie
alebo státie môţe ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu
vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z
objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.

Takže keď autá stoja na zeleni - bez milosti pokuta.
Inak momentálne je už zeleň zasypaná štrkom - to je stavebná úprava - podlieha ohláseniu na mesto.
30. január 2013

Anton

miro pozri si co si napisal a pouvazuj nad tym, je rozdiel verejna zelen a sukromny pozemok ked tam na to miesto vstupis mozu nateba zavolat policajtov za nepovoleny vstup na sukromny pozemok, a ze ho zasipu strkom nieje stavebna ale terenna uprava na svojom pozemku sa mozu rozhodnut ci tam budu mat strk, antuku, travnik alebo kvety a parkovat nanich
15. február 2013

Marek

...v citovanom zakone nie je vynimka ,,sukromny pozemok"....stale je to verejne pristupne miesto a ked ho chce mat niekto sukromne, mal by si ho oplotit, alebo riadne oznacit zrozumitelnym sposobom.......co by robili pracovnici/majitelia firmy, keby im tam zacal parkovat ktokolvek?
17. február 2013

Anton

zakon neprikazuje sukromny pozemok oplocovat. keby tam zacal parkovat ktokolvek dali by ho odtiahnut majitel auta by zaplatil odtah pretoze neznalost zakona neospravedlnuje. ten co si oploti pozemok len zabranuje samovolnemu pohybu ludi alebo zvierat po pozemku
19. február 2013

Peter

Takze vlastnikom parcely 3256/19 je Allianz-Slovenska poistovna. A kedze za verejnu zelen sa povazuju len suvislo zatravnene plochy v sprave mesta, nevztahuje sa pre vozidla na fotke ziaden zakaz i napriek tomu ze sa nachadzaju v centralnej mestskej parkovacej zone.
26. máj 2019

Anonymný užívateľ

Záhradnícka ulica-parkovanie-problémové

Hulvátske parkovanie klientov a zamestnancov firmy Artes dosiahlo novú úroveň. Hoci autá stoja na súkromnom pozemku, je státie v rozpore s platnými predpismi. Na pozemok musí byť zriadený vjazd z miestnej komunikácie, ktorý musí schváliť aj ODI Prievidza.

Žiadny vjazd na pozemok zriadený nebol, podľa fotky by muselo ísť o minimálne 4 vjazdy, ktoré nikto nepovolil a ani nepovolí !!

Kedy proti takémuto zjavnému protiprávnemu konaniu zakročia príslušné orgány ?!
26. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania