Parkovanie na parkovisku pred škôlkou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Marek Vida 20. marca 2016

Dobrý deň, chcem sa spýtať na parkovanie pred škôlkou Benického, na Starom sídlisku. Pred časom tam boli vybudované parkovacie odstavné plochy vedľa cesty pred škôlkou, ktoré však teraz radi využívajú obyvatelia okolitých domov na parkovanie aj počas celého dňa, namiesto využívania parkovacích miest pri svojom dome.
Parkovacie plochy boli vytvorené pre rodičov na autách zanášajúcich svoje deti do škôlky a teda na krátkodobé státie cca 10 minút, čo zhruba trvá odprevadenie dieťaťa do triedy. Je tak? Aj tak sú ráno preplnené. Je možné dať tam doplňujúcu dopravnú značku pre tých, čo neberú ohľad na tento fakt, aby tam povoľovala len zastavenie na dobu max. 15 minút? Vylúčila tak dlhodobé státie napr. čiernemu Audi A8, ktoré tam stojí aj 2 dni vkuse. Jeho fotku zatiaľ neprikladám.
Ďakujem.

24. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí referent pre dopravu MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta
24. marec 2016

Marek Vida

Ďakujem, mám info, že aj ľudia zo škôlky to riešili, bohužiaľ zatiaľ im nikto z mesta a ani Mestskej polície nepomohol, vraj to oficiálne nejde. Verím, že minimálne bude MsP kontaktovať dotyčných a slušne ich požiada, aby tam neparkovali. To by zvládnuť mohli.
Len dopĺňam, že to Audi tam stojí bez pohnutia už ďalšie min. 3 dni, takže týždeň vkuse zaberá miesto ktorých je na potreby fakt málo a je to od majiteľa maximálne arogantné.
31. január 2024

Ferdinand Polák

Ulica P. Benického-parkovanie-chýbajúce miesta

Na ulici P. Benického... pri škôlke je kompletne zničený trávnik od parkujúcich áut... Chýbajú tu parkovacie miesta alebo minimálne spevniť plochu... Zátravňovače, ktoré tu boli sú taktiež už zničené...
31. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Podnet preposlaný opätovne samospráve. S pozdravom, admin.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania