Dlažba námestie slobody.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Roman 05. apríla 2016

Dobrý deň. Posielam pár foto (viac sa mi nechcelo fotit,kedže je tam toho neúrekom) ,ale snáď takúto nekvalitnú dlažbu neplánujete skolaudovať. Či áno? Ja dúfam že nie a takisto dúfam ze kvalita fontány bude aspoň o 99 % lepšia.

05. apríl 2016

...

Pochopiteľne, že mesto dielo prevezme bez výhrad. Uvedené drobné poškodenia zhotoviteľ opraví zasypaním pieskom a všetko bude v poriadku. Verejnú súťaž predsa vyhrala najlepšia, teda najlacnejšia ponuka a všetko je ako má byť.
05. apríl 2016

Jano Ohrada

Toto je fakt že dosť veľký "prúser"!!! Nielen že fontána mala byť hotová v októbri 2015, ale ešte aj s 5 mesačným oneskorením je kvalita úplne niekde mimo predstáv! HANBA!
06. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Preberacie konanie ešte nebolo ukončené a teda ani nebolo prebraté samotné dielo. S uvedenými nedostatkami upovedomíme realizátorov stavby. O ďalšom postupe budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
07. apríl 2016

mirec ........

to je ten špičkovy mramor na ktory čakali pol roka a kolaudovať to budu z kancelarie,ako vsetky stavby vtomto meste
27. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Spustenie fontány na Námestí slobody sa odkladá. V rámci preberacieho konania boli na diele zistené nedostatky. Tie majú byť v nasledujúcich týždňoch odstránené. Radnica mesta preto dielo doposiaľ neprebrala a ďalšie kroky koordinuje so zástupcami projektantov - txt architekti, ako aj s realizátorom stavby – spoločnosťou AVA-stav, s r.o..

Novovybudovaná fontána na Námestí slobody mala byť podľa pôvodných plánov spustená na konci mesiaca apríla. Po zistení závad na diele sa jej uvedenie do prevádzky odložilo. Problémy na diele spočívajú predovšetkým vo výškových rozdieloch medzi jednotlivými prvkami dlažby, ale došlo aj k odštiepeniu najmä z rohových a okrajových vrchných častí dlažby.

Zástupcovia zhotoviteľa stavby spol. AVA-stav, s.r.o. poukazujú na fakt, že dielo zrealizovali v súlade s odsúhlasenou projektovou dokumentáciou. Projektanti diela spoločnosť txt architekti z Bratislavy prezentujú, že vzniknutý problém je pravdepodobne spôsobený nepresným zrezaním dodanej dlažby. Ako v tomto smere uviedol vedúci odboru výstavby MsÚ v Prievidzi Štefan Bača, „zaznamenali sme viacero nedostatkov, na základe ktorých sa mesto rozhodlo v rámci preberacieho konania dielo neprevziať a požadovať od zhotoviteľa ich odstránenie. V najbližšom období tak opäť dôjde k stavebným úkonom za účelom odstránenia nedostatkov.“ Predpoklad ukončenia prác je ešte do letnej sezóny.


Vec má v rukách znalec
Pre správny ďalší postup sa zainteresované strany obrátili na znalca z oblasti súdneho inžinierstva, s ktorým sa stotožnili tak zástupcovia projektantov - txt architekti, ako aj realizátora stavby – spoločnosti AVA-stav, s.r.o.. Znalec posudkom určí príčinu poklesu dlažby a jej poškodenia. Zároveň stanoví, či došlo k pochybeniu pri projektovom návrhu alebo pri samotných stavebných prácach.

Ďalší postup stavebných prác
Už v týchto dňoch tak dôjde k oploteniu objektu a následným stavebným prácam. Definitívny postup opravy bude známy až po predložení návrhu zo strany projektantov. Mesto Prievidza doposiaľ zaplatilo realizátorovi prác len časť zo zazmluvnenej sumy. Ak bude dielo ukončené a odovzdané bez závad bude, môcť byť vystavená konečná faktúra podľa zmluvy o dielo.



Štefan Bača
vedúci odboru výstavby MsÚ
19. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Nedostatky boli odstránené. Všetky informácie nájdete TU: http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/prace-na-fontane-finisuju/

Michal Ďureje
hovorca mesta
21. júl 2016

mirec ........

neviem ktory chytrak projektoval tento gýč,ale chodte sa pozret do Lehoty pod Vtačnikom ako ma vypadat namestie......

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania