Upratovanie snehu z prechodov pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Ervín Oravec 09. januára 2013
Nemám

Prečo zodpovedná osoba MsÚ, ktorá koordinuje činnosť osôb VPP organizačne nezadáva povinnosť pri čistení rôznych miest a prechodov pre chodcov aj v miestach prechodov pri ostrovčekoch na komunikáciach v meste ? Podobne je to aj po roztopení sa snehu s nahromadeným posypovým materiálom.Nejde pri tom len o uvedenú lokalitu ale prakticky u všetkých lokalít v meste kde sú ostrovčeky na komunikáciach.

09. január 2013

Emília

Tak toto ma pobavilo. Vážený "sťažovateľ", vám už to asi hrablo. Toto je už ozaj pindanie na všetko a za každú cenu. Nemal by vám ten MSÚ tie chodníky a cesty aj vysušovať? Je zima, v zime býva sneh, zmierte sa s tým...
11. január 2013

Odpoveď samosprávy

Zimnú údržbu komunikácií v správe mesta a teda aj priechodov pre chodcov zabezpečuje spoločnosť TEZAS. Počas sústavného sneženia je jasné, že zvyšky snehu na komunikáciách a priechodoch budú. Tu však treba dodať, že v zimných mesiacoch počas sneženia je najdôležitejšie zabezpečiť a udržať zjazdnosť komunikácií a priechodnosť priechodov pre chodcov. To aj bolo splnené.

M. Ďureje
14. január 2013

Ervín Oravec

Vážená Emília, mám už síce svoj vek, ale Vás ubezpečujem, že mi ešte "nehrablo". Váš zdravotný stav ma nezaujíma, ale text Vašej reakcie naplňa porekadlo, že "vtáka poznáme po perí a človeka po reči". Len tak na okraj si dovoľujem postaviť otázku, že ako by ste sa zachovali keby ste si na neočistenom prechode zlomili nohu Vy, alebo Váš najbližší rodinný príslušník. Z Vašej reakcie plynie aj ďaľšia otázka, a to, čím ste viazaná ku kompetentným na MsÚ, že sa ich zastávate? Že som to poslal ako podnet primátorke ma viedol nasledovný poznatok: počas predchádzajúceho sviatočného obdobia bol pred kostolom Piaristov postavený pekný Betlehem. V pracovných dňoch chodili k nemu osoby oblečené vo vestách mesta (podľa toho som usúdil, že ide o VPP), ktoré pozametali (mali aj k tomu náradie) a odhrabali sneh okolo Betlehému, ďalej schody na námestí pred kostolom- niekedy aj po celej dĺžke- ďalej časť chodníka od schodov po cestnú komunikáciu, ale prechod medzi ostrovčekmi a pokračujúci vstup na parkovisko (kde bol nahrnutý sneh z upratovania samotného parkoviska) kade sa prechádza k chodníku na samotný chodník ulice A.Hlinku už ich nezaujímal. Nevyčítam to tým osobám, ale zodpovedným koordinátorom MsÚ. A môžete si takto prejsť všetky takéto prechody po meste a presvedčíte sa či mám pravdu. Ku čisteniu chodníkov poznamenávam aj ďaľší poznatok - chodníky odhrnuté nie sú, ale príslušný mechanizmus zhrňa sneh vo dvore Správy majetku mesta ! Na to pohonné hmoty máme, tu už šetriť netreba ! Takže takto to vidím ja - pani Emília.
14. január 2013

MythOS

Situacia okolo snezenia a zabezpecovania plynulosti cestnej premavky a podobne je na celom Slovensku ten isty problem rok, co rok. Pracujem dlhodobo v Rakuskych Alpach a cosi podobne ma vzdy pobavi. Nase kompetentne organy maju az povedal by som panicky strach so zimy a veci spojenych s udrzbou ci uz mestskych,alebo inych komunikacii. V Rakusku, tato tema nerezonuje vobec. Vsetci vedia, co ,kde a ako maju robit. Stava sa, ze napadne 1m snehu, no cestya a prechody su tak upravene, ze su takmer "suche", takze nie je o com... Tu sa nejedna len o financie ,ale aj o zmyslanie a nacasovanie danych udalosti.
16. január 2013

Jaroslav

Stačí sa prejsť ku Kauflandu od Hotela Magura a utopíte sa v kašovitom snehu (3 dni už nesneží) Ten kto to projektoval urobil chybu a dopady nemá kto odstrániť. Samospráva si neplní ani základné povinnosti .Za to však vyberá poplatky a pokuty vo vysokom meradle.
17. január 2013

Dagmar

Dagmar:Ja sa nestačím čudovať keď sa dva dni brodíme na Zapotôčkoch v kašovitom snehu,je odmäk a niekde mám vody po členky,vtedy to nik neodhrnie z chodníkov.Ale akonáhle to zamrzne tak sú VPP v uliciach a celou silou sekajú do toho ľadu a aj tak im to nejde.Chcela by som vedieť,kto im takto nezmyselne zadeľuje prácu.Iste je niekto kompetentný a zodpovedný za zadeľovanie práce pre VPP.
14. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Na tieto služby sme nasadili VPP pracovníkov. Tí zabezpečovali dočisťovanie zastávok MHD a priechodov pre chodcov po ťažkej technike.

M. Ďureje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania