Zakrytá dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 01. mája 2016

Značku označujúcu priechod pre chodcov zakrývajú konáre smreka. Opílenie konárov by nemalo veľký význam, značku je potrebné upevniť na držiak, čím sa posunie doľava. Rovnakým spôsobom bola upevnená takáto značka na priechode na Mariánskej ulici. Kedy bude značka umiestnená tak, aby bola viditeľná z dostatočnej vzdialenosti ?

Zároveň je vzdialenosť značiek priechod pre chodcov a zákaz státia v rozpore s platnými predpismi. Značku Zákaz státia je potrebné posunúť bližšie k autobusovej zastávke a môže byť umiestnená na stožiari verejného osvetlenia. Kedy bude značka presunutá ?

02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí mestská spol. TSMPD.

Michal Ďureje - hovorca mesta
13. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Ako je zrejmé z priloženej fotografie označenie priechodu je bez problémov viditeľné z jazdného pruhu. S TSMPD len trochu dočistíme okolie. Samozrejme keď bude niekto fotiť značenie z vnútorného okraja chodníka alebo nebodaj už zo zelene bude ťažko viditeľná každá druhá značka.

Vzdialenosť medzi značkami je cca 6 m. Vzdialenosť medzi značkami je nevyhovujúca a v budúcnosti je vhodné zákaz státia presunúť, avšak uvedené nie je prekážkou v plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky.


Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
27. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Opílene konárov, ktoré zakrývali dopravné značenie označujúce priechod pre chodcov bolo realizované 20.5.2016. Práce realizovala spol. TSMPD.

Roman Bartoš
Vedúci strediska miestných komunikácii a správy parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania