Výmenníková stanica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 24. januára 2013

Približne 25 rokov skrášľuje Gorkého ulicu pomaly sa rozpadajúca budova výmenníkovej stanice. Na sídlisku Kopanice sú už takmer všetky paneláky zateplenené, avšak na tento hnus sa zrejme budeme pozerať ďalších 25 rokov. Budova je vo vlastníctve Prievidzského tepelného hospodárstva, a.s., ktorá je v zakladateľskej pôsobnosti mesta Prievidza.

V podobne dezolátnom stave sú aj ostatné výmenníkové stanice na sídlisku Kopanice. Kedy bude vlastník konečne investovať do týchto budov ?

01. február 2013

Odpoveď samosprávy

Odovzdávacia stanica na Gorkého ulici je vo vlastníctve spoločnosti PTH a. s. Prievidza. Naša spoločnosť v súčasnosti realizuje investície, ktoré zvyšujú efektívnosť dodávok tepla a teplej úžitkovej vody pre odberateľov, to sú investície do technologických zariadení a rozvodov tepla. Každá investícia sa prostredníctvom odpisov prejaví v cene tepla, preto musí byť podrobená dôkladnej analýze. Budovy odovzdávacích staníc udržiavame v stave schopnom bezpečnej prevádzky a v súčasnej dobe neplánujeme realizovať opravy fasád.

Ing. Ladislav Ješík, člen predstavenstva PTH a.s.
02. február 2013

Ing.Ferčák M.

Pán Ješik,
vlani ste spustili vykurovanie 15 000 domácnosti v rozpore so zákonom o začiatku vykurovacej doby pri poklese priemernej teploty pod 13 st. C.(5.10.2013)
Za 4 dni ste získali finančne prostiedky, ktoré môžte použiť na fasádu. Svoj dom máte určite v lepšom stave, ako devastujúce objekty PTH a.s.
Ing. Ferčák
05. február 2013

Ing. Efektívna Dodávka Tepla, DrSc.

Napísať takúto odveci odpoveď je skutočné umenie a pán Ješík ho nepochybne ovláda. Takže na rozpadajúce sa budovy sa budeme pozerať naďalej, veď oprava fasády v žiadnom prípade neprispeje k zvýšeniu zisku PTH, a.s., takže je ekonomicky absolútne neopodstatnená. A čo nás je po ľuďoch, nech sa pozerajú niekam inam !

Zákon síce hovorí, že "Ak vlastník stavbu riadne neudržiava, môže mu stavebný úrad vo verejnom záujme nariadiť, aby sa v určenej lehote a za určených podmienok postaral o nápravu." Lenže bohužiaľ žijeme na Slovensku a dodržiavanie zákona je vždy až na poslednom mieste.
06. február 2013

Ing.Ferčák M.

Predstavenstvo a ŠEI KI a ŠEI v Trenčine, sa obhajuje,že dodávku tepla spustilo v ,,dobrej viere" a rozhodlo predstavenstvo a aj keď došlo k porušeniu z a k o n a. Pán viceprimátor ( jedna z jeho m n o ž s t v a funkcii je aj člen predstavenstva PTH a. s. ) Vám do oči povie, že 5 právnikov dá 5 výkladov zákona . 15 000 domácnosti odoberalo 4 dni teplo s otvorenými oknami a v rozpore so zákonom.
22. február 2013

Ing.Ferčák M.

Podnet podaný a prijatý na MH SR...
29. august 2013

Peťo Macalák

Pri cestách po Európe, a už dávno nielen západnej, bývame očarený architektúrou, poriadkom, udržiavanými verejnými stavbami a priestranstvami. Híkame nad tou krásou.
Ja sa však zdráham zavolať priateľov zo zahraničia, pretože už len cesta diaľnicou, potom z TN do PD im spôsobí pochybnosti, či náhodou nezablúdili niekde v Albánsku. Chápem, že 40 rokov sa tu budovali socialistické ohavnosti, ale už uplynulo 20, a tie ohavnosti tu stále stoja. Čo je súkromné, to si každý zveľaďuje, ale čo je štátne, je v poriadku, aj keď z toho padajú kusy omietky. Nemusím byť inžinier, aby mi bolo jasné, že tu sa peniaze prelievajú úplne inak a estetika prostredia je to posledné, čo štát/samosprávu zaujíma. Mrhá sa peniazmi na iné blbosti a trúfalé argumenty sú donebavolajúce lži, ako tu niekomu "záleží" na blahu občanov, lepšej cene tepla, či kvalite distribučnej siete. Mestký architekt má zjavne bezodné vrecko, samospráva si hovie pri válove. Páni konatelia a manažéri si doprajú 4ciferné odmeny, ale ich manažérske schopnosti končia tradičným argumentom "niesú peniaze" Áno, je jasné, že vysokopostavený manažér si zaslúži nedštandardný plat. Tak za čo do boha berú také platy, keď svoju prácu robiť nevedia?
15. október 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Tento podnet bol vyriešený.
Spoločnosť PTH a.s., ako vlastník objektu zabezpečil v týchto dňoch opravu celej fasády na svojom objekte. Fotky opravenej budovy prikladám.

Ešte raz ďakujeme za nahlásenie podnetu.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
17. október 2018

Miroslav Fercak

Michal Dobiaš, poslanec MZ v "Meste biznisu a rodiny", "Najkrajšom meste" SR 2015 PRIEVIDZA
TRVALO to 5 (slovom PÄŤ) roKOv, takže teraz sa chválite, alebo sťaŽUJETE ..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania