Neupratana pokosena trava V.Clementisa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martin 18. mája 2016

Pokosená tráva ponechaná pri krajnici na jednej z hlavných mestských komunikácii. Tráva následne hnije pár týždnov na ceste. V iných mestách sa tráva bežne pri kosení zametá alebo vyfukuje zariadením na to určeným späť na trávnik a nenecháva sa na komunikácii na pospas osudu aby znečistovala ulicu.

20. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí mestská spol. TSMPD.

Michal Ďureje
hovorca mesta
23. máj 2016

...

Prievidzská klasika, tráva pokosená krovinorezmi na začiatku ulice Clementisa už dávno uschla a doteraz je na kraji cesty a v trávniku. A bude odvezená nanajvýš pri jesennom hrabaní lístia....
27. máj 2016

Martin

TSMD aj nadalej pokracuju v znecistovani mesta
20. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Kosenie trávnatých plôch medzi cestami a chodníkmi predstavuje náročný úkon, nakoľko z bezpečnostného hľadiska prebiehajúcich áut treba túto kosbu vykonať čo najbezpečnejšie a čo najrýchlejšie. Vzhľadom k hustote trávy a znečisteniu ciest spoločnosť TSMPD s.r.o. v spolupráci s aktivačnými pracovníkmi vyhrabala a očistila chodníky( foto v prílohe tohto e-mailu). Do budúcna sa plánuje pri takýchto terénoch využívať vysávač alebo fukár. Pokiaľ sa používanie predmetných strojov osvedčí, budú sa využívať pri kosení pravidelne, aby sa minimalizovali odpad z biomasy pri cestách a chodníkoch.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
20. jún 2016

Odpoveď samosprávy

pripájame fotku žľabu

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
24. október 2017

Michal Dobiaš

Dobrý deň, tento podnet bol vyriešený ešte v roku 2016, pripájam aj fotky. Navyše odvtedy prebehlo aj jesenné aj jarné čistenie ciest a chodníkov.

Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania